De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Berry de Koning (Hermes-DVS):

'Beter voetbal 3 weken stil te leggen'

'Beter voetbal 3 weken stil te leggen'

VOETBAL - SVV heeft het hele programma dit weekeinde afgelast wegens corona en heeft de KNVB ook een brief gestuurd met het voorstel de competitie drie weken stil te leggen. Ook Hermes-DVS heeft een brief gestuurd naar de KNVB met het verzoek de competitie drie weken stil te leggen, zo liet Berry de Koning van Hermes-DVS ons gisteren, langs de lijn bij de publiekloze derby op Thurlede, weten.

"Allereerst is het toch heel erg zonde dat zo'n mooie derby Excelsior'20 - Hermes-DVS zonder publiek moet plaatsvinden. Het is een ambiance die onwaardig is voor zo'n wedstrijd. Dat is vervelend voor de gastheer, die loopt aanzienlijke barinkomsten mis, het is vervelend voor de spelers, want mét publiek spelen is leuker, en is het is heel erg jammer voor het Schiedamse publiek."

Berry de Koning, die jaren lang in het eerste van Hermes-DVS voetbalde en nu lid is van het algemeen bestuur van Hermes-DVS, benadrukt: "Ik begrijp de coronamaatregelen, het invoeren en naleven ervan is noodzakelijk. Maar op onze beurt zeggen we dan: leg het programma gewoon drie weken stil. We hebben immers aan het einde van het seizoen tijd genoeg om door te spelen. Je kunt toch ook voetballen in mei en juni. Je kunt het wel als positief zien dat er, al is het dan zonder toeschouwers, toch kan worden gesport. Maar als je dan weet dat zaterdag bij ons op Harga maar 5 van de 12 geplande wedstrijden uiteindelijk zijn doorgegaan, veelal ook doordat de ploegen die op bezoek zouden komen hebben afgebeld. Alle clubs kampen met zieke spelers. En met spelers die verkoudsheidsklachten hebben waarmee je normaal gesproken wel gaat voetballen, maar nu thuis moet blijven. Bij de jongere jeugd ben je afhankelijk van halen en brengen door de ouders, en dat kan ook niet doorgaan bij ziekte of verkoudsheidsklachten van de ouders. En wat te denken van uitwedstrijden, met z'n allen in een auto naar de uitwedstrijd, moet je dat willen?" 

Naar zeggen van De Koning staan Hermes-DVS en SVV niet alleen in hun verzoek aan de KNVB om het programma voor een week of drie te pauzeren. Volgens hem zijn er veel verenigingen die inmiddels dit verzoek aan de voetbalbond hebben gericht. 

Lees ook:
Hermes pakt tegen Excelsior 1e zege ()
SVV last alle wedstrijden af ()
Besmetting bij SVV in selectie ()
Eerste goals en 1e punt voor Excelsior ()

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker