De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Betonmixer als bootje in de sloot

Betonmixer als bootje in de sloot

SCHIEDAM - Van een afstand gezien, lijkt het wel of er een bijzonder bootje in de sloot van de Groeneweg in Schiedam Kethel ligt. Het is echter het resterende deel van de betonmixer ofwel de bovenkant van de betonauto die vorige maand de sloot is ingereden. De foto werd gisteravond gemaakt.

Op 20 juni jl. meldden wij dat een betonwagen de sloot was ingereden bij de Groeneweg in Schiedam, vlakbij waar eerder dit jaar een brandweerauto het water inreed. De bestuurder kon zelf uit de wagen klimmen, nat maar ongedeerd.

Er zijn toen witte banden in de sloten gelegd om tegen te gaan dat olie zich verspreidt. Op 21 juni kwam groot materieel naar de Groeneweg om de wagen (inclusief lading bijna 40 ton) weer op het droge te krijgen.

Een versterkt platform werd aangelegd om het mogelijk te maken het zware materiaal in te zetten. De bergingsploegen maken vorderingen, hebben de vrachtwagen inmiddels uit de sloot verwijderd, maar de betonmixer die op de wagen stond, ligt voor een deel nog steeds in het water. Zoals gezegd lijkt het op een bootje, maar het gevaarte drijft in ieder geval niet in het water, maar lijkt vastgezogen in de modder.

Foto's: de eerste twee foto's onder laten het restant zien van de betonmixer in de sloot op 11-7, de derde foto onder laat de situatie zien van 21-7 (foto's door Louise Melchers)

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: