De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bezichtig kerk en beluister klassiek

Bezichtig kerk en beluister klassiek

SCHIEDAM - De komende maanden is er een nieuwe concertreeks "Een Klassiek Uur Radboud" in de Sint Jacobuskerk aan de Kerkweg 53 in Schiedam-Kethel. Op vier zondagen is de kerk vanaf 14 uur open voor bezichtiging en van 15 tot 16 uur is er muziek in de kerk. In samenwerking met muziekvereniging Sint Radboud treden er diverse ensembles op.

Zo kun je luisteren naar het Radboud Blaas-octet, een ensemble met diverse blaasinstrumenten (17 maart) en zal wederom het professionele Rotterdam Saxofoon Kwartet spelen (24 maart). De week daarna is er een optreden van de Slagwerkgroep Gemert, een groep van top-slagwerkers die een aantal jaren terug Nederlands kampioen werd (31 maart). De concertreeks wordt afgesloten met muziek van een klarinetensemble van Sint Radboud met pianomuziek door de vaste pianist van de Jacobuskerk Hans van der Toorn (7 april).

De Jacobuskerk (www.jacobuskethel.nl) is een neo-romaanse kerk en dateert van 1890. Enkele jaren terug heeft dit rijksmonument zijn 125 jarig bestaan gevierd. Het interieur is opgetrokken uit blokken mergelsteen afkomstig uit Zuid-Limburg. Met zijn houten blauw geschilderde en met sterren versierde plafond tezamen met de glas-in-loodramen in het priesterkoor en doopkapel is het een lust om gezien te worden. Vier zondagen in maart en april 2019 is de kerk dus het decor van een uurtje blaasmuziek en slagwerk.

De concerten duren van 15 tot 16 uur met een kleine pauze. Kaartjes kosten € 3,- per persoon per concert en zijn te koop voor aanvang in de kerk. Een passe partout kost € 10,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. 

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: