De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

RIVM meldt: in 2 weken 32 besmettingen in Schiedam

Bijna verdubbeling besmettingen in NL

Bijna verdubbeling besmettingen in NL

SCHIEDAM - Het aantal nieuwe besmettingen in Schiedam in de afgelopen twee weken (22 juli tot en met 4 augustus) is 32, zo meldt het RIVM. In de vorige meetperiode (15 juli tot en met 28 juli) lag dit aantal op 29.

In de afgelopen twee weken zijn er door het RIVM geen ziekenhuisopnames of overlijdensgevallen ten gevolge van corona gemeld voor Schiedam. Dat was in de voorgaande meetperiode eveneens het geval. 

In Rotterdam werden in de afgelopen twee weken 796 coronabesmettingen vastgesteld (tegenover 401 in de voorgaande meetperiode) en 6 nieuwe ziekenhuisopnames (2) en 1 overlijdensgeval (1) gemeld. In Vlaardingen werden in de afgelopen twee weken 38 coronabesmettingen vastgesteld (tegenover 18 in de voorgaande meetperiode), maar werden geen nieuwe ziekenhuisopnames (0) en geen overlijdensgevallen (0) gemeld. 

Het aantal nieuwe personen met een positieve COVID-19-uitslag is in vergelijking met de week daarvoor bijna verdubbeld. Afgelopen week zijn er voor geheel Nederland aldus het RIVM 2.588 personen gemeld die positief getest zijn op het coronavirus (COVID-19). Dat zijn er 1.259 meer dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 44 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Dat zijn er 21 meer dan vorige week. Er zijn 6 laboratorium-bevestigde COVID-19-patiënten als overleden gemeld, 3 minder dan in de week ervoor, zo meldt het RIVM in de cijfers per dinsdagmiddag 4 augustus 14.00 uur.

Ongeveer 10.000 minder mensen hebben zich in de afgelopen week laten testen in de  GGD-teststraten in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week gestegen van 1,1% in de week van 20 juli naar 2,3% in de week van 27 juli. In vrijwel alle regio’s is het percentage positieve testen hoger dan vorige week; dit was het hoogst (3%-7%) in de GGD regio’s Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam, West-Brabant, en Haaglanden. Dit zijn ook de regio’s waar de meeste bekende besmettingsclusters zijn, en waar een relatief groot aantal personen getest is omdat zij een nauw contact waren van een persoon met bewezen COVID-19.

Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.

Een kwart van de positief geteste personen zien we in de leeftijdsgroep van 20 tot 29 jaar. De helft van de in het ziekenhuis opgenomen positief geteste personen is echter 60 jaar of ouder, zo laat het RIVM weten.

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden, aldus het RIVM. 

De testlocatie in Schiedam is verhuisd naar de Fokkerstraat; hier neem je een kijkje binnen.

CDA Schiedam stelde gisteren vragen aan het college van B&W over coronatesten

Hier lees je ons artikel van vorige week over de RIVM-cijfers: aantal besmettingen in Nederland en in Schiedam nemen toe

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het zorgnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker