De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Blikvanger op Singel bij station Centrum

Blikvanger op Singel bij station Centrum

SCHIEDAM - Een gebouw als dit kun je over enkele jaren te zien krijgen als je de voorzijde van het station Schiedam Centrum uitloopt. Het ligt aan het begin van de Singel, waar nu een parkeerterrein is. De gemeente spreekt van een 'iconisch gebouw voor Kop van de Singel'. Het plan moet nog nader uitgewerkt worden. De groep van bedrijven die dat mag doen, is vandaag bekendgemaakt.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen geselecteerd als partij voor de uitwerking van een plan voor de Kop van de Singel. Het gaat om een bijzondere locatie: nabij het Stationsplein. De Kop van de Singel is de entree naar de binnenstad vanuit het station Schiedam Centrum.

"Schiedam heeft in de ontwikkelcombinatie een partner gevonden die in samenwerking met alle betrokken partijen een bij Schiedam passend iconisch gebouw ontwerpt en realiseert. De mix aan functies en voorzieningen zal deze locatie een aantrekkelijke plek maken voor alle Schiedammers en bezoekers", meldt de gemeente eind van de middag in een persbericht. "In het najaar van 2019 besloot het college de creativiteit van de markt te prikkelen om te komen met ideeën voor een aansprekende ontwikkeling van de Kop van de Singel. Op de vastgoedbeurs Provada presenteerde de gemeente de locatie, zodat partijen zich konden aanmelden om over de locatie ideeën uit te werken. Op basis van een uitgebreide selectieprocedure in twee rondes kwam de inbreng van de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen als winnaar naar voren."

“Het college heeft op deze prominente locatie een gebouw voor ogen dat een icoon voor Schiedam zal zijn en een herkenbare link heeft naar het dna van Schiedam. De winnaar heeft een gedegen programma gepresenteerd, een visie op de omgeving gegeven en onze nadrukkelijke wens tot participatie en communicatie met de omwonenden meegenomen”, licht wethouder Fahid Minhas (Bouwen & Wonen) de selectie toe. "De verbinding tussen station Schiedam Centrum en de binnenstad, en de routes naar de binnenstad moeten een kwaliteitsslag krijgen. Toevoeging van een dergelijk gebouw op de Kop van de Singel versterkt de entree naar de stad en verlevendigt het Stationsplein. De ontwikkelcombinatie zet met het gebouw, dat met een knipoog naar de Schiedamse stadsstijl ‘S’Maak’ wordt genoemd, in op een icoon dat ruimte biedt. Ruimte voor Schiedamse stadsmakers die er gaan wonen en in de plint van het gebouw zorgen Schiedamse smaakmakers voor de gewenste binnenstedelijke levendigheid. Door de ontwikkeling van woningen op deze locatie wordt de woningvoorraad van Schiedam, in de lijn met de Woonvisie, uitgebreid."

"De Kop van de Singel is een van de te ontwikkelen locaties binnen de gebiedsontwikkeling SchieDistrict. De gemeente wil verschillende deelgebieden in samenhang ontwikkelen waardoor deze elkaar versterken. Het doel is een optimaal bereikbaar gebied met een innovatief bedrijventerrein Spaanse Polder en ’s-Gravelandsepolder, een aantrekkelijke stedelijke woonlocatie op Schieveste en de realisatie van een ‘leisure’-gebied met bioscoopcomplex en hotel. De Kop van de Singel vormt een verbindende schakel tussen alle gebieden."

Informatiebijeenkomst
In de komende maanden gaat de ontwikkelcombinatie in overleg met de gemeente en de bewoners in de buurt de plannen verder uitwerken. De gemeente en de ontwikkelcombinatie zullen de plannen toelichten tijdens een informatiebijeenkomst op donderdagavond 5 maart aanstaande in het Stadskantoor (in de voormalige bibliotheek op de eerste etage). De aanvang is 19.30 uur. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woonnieuws en bedrijvennieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker