De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vele duizenden bezoekers op de eerste dag

Bomvolle Dam en bieb bij Dickens Festijn

Bomvolle Dam en bieb bij Dickens Festijn

SCHIEDAM - Zaterdag 21 december en zondag 22 december staan in Schiedam in het teken van de Engelse schrijver Charles Dickens (1812-1870). In Schiedam kom je dan natuurlijk ook tijdgenoot François Haverschmidt, beter bekend als Piet Paaltjens, tegen.

door Louise Melchers (tekst en foto's, Gert Struijs: foto's)

Er was vandaag, zaterdag 21 december, veel te doen op de Vlaardingerstraat, op de Dam en op de Lange Haven ter hoogte van de Korenbeurs. Er waren toneelstukken over onder meer Scrooge en Feminisme, er traden Dickenskoren en Shantykoren op en er stonden kramen met allerlei producten, oude ambachten en verschillende hapjes en drankjes. Daarnaast liepen er volop Dickensfiguren rond, traden er dichters op en kon je zelfs dominee Haverschmidt tegen het lijf lopen.

Kinderen konden in de bibliotheek de door Jacques Tange ontworpen kleurplaat kleuren (die je nog tot 29 december in de bibliotheek kunt inleveren).

Hieronder vind je een foto-impresse van wat we allemaal tegenkwamen.

Morgen is er nog een Dickensdag. Tussen 12.00 en 18.00 uur zijn er dan weer allerlei activiteiten.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker