De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bouw ruim 3000 woningen in A20-zone

Bouw ruim 3000 woningen in A20-zone

SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers van Schiedam heeft een grondreserveringsovereenkomst getekend met verschillende bouwers met als doel het bouwen van 3000 tot 3500 woningen op Schieveste, het gebied dat ligt tussen de A20 en de spoorlijnen, nabij het NS-station Centrum. 

"Gemeente Schiedam zet eerste stap naar hoogwaardige woningbouw op Schieveste, gebiedsontwikkeling A20-zone Schiedam", zo laat de gemeente weten. De burgemeester tekende de overeenkomst voor grondreservering met de ontwikkelcombinatie Schieveste: Dura Vermeer, VolkerWessels, Van Omme & De Groot en Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings. Het was een feestelijk moment waar een taart (zie foto onder) werd aangesneden die het bouwgebied in beeld bracht.

Hieronder lees je het door de gemeente Schiedam uitgegeven persbericht over dit onderwerp:

"De eerste stap naar de bouw van hoogwaardige woningen op Schieveste is gezet. De gemeente Schiedam en de Ontwikkelcombinatie Schieveste hebben hiervoor op woensdag 19 december een grondreserveringsovereenkomst getekend. De Ontwikkelcombinatie Schieveste heeft het initiatief genomen voor het ontwikkelen van plannen voor de bouw van 3.000 tot 3.500 woningen op de locatie Schieveste. Deze locatie is bij uitstek geschikt voor moderne stadsappartementen met bijbehorende voorzieningen. Zo wordt Schieveste het eerste knooppunt langs ‘de oude lijn’, het spoor tussen Rotterdam en Den Haag, waar woningbouw wordt ontwikkeld. 

'In heel Zuid-Holland moeten er tot 2040 zo’n 220.000 nieuwe woningen bij komen en ook in Schiedam kan flink worden gebouwd. In 2017 dienden zich verschillende partijen aan met plannen om op Schieveste een hoogwaardig woonmilieu te creëren. Deze partijen hebben zich nu gebundeld in deze ontwikkelcombinatie. Hun ideeën sluiten prima aan bij de gedachten die de gemeente de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Bovendien is de Ontwikkelcombinatie Schieveste bereid de plannen verder uit te werken voor eigen rekening en risico', aldus wethouder Fahid Minhas (Bouwen en Wonen).

Onderdeel van A20-zone Schiedam
Deze zomer heeft het college van B&W de aanpak vastgesteld voor de gebiedsontwikkeling A20-zone Schiedam, waartoe Schieveste behoort. Een onderdeel daarvan is het ontwikkelen van Schieveste tot woningbouwlocatie. Daar zijn sinds een aantal jaren de DCMR en het Lentiz Life College gevestigd. Op de grond die nog vrij is, kunnen behalve kantoren ook 3.000 tot 3.500 woningen worden gebouwd.

Wat gaat de Ontwikkelcombinatie doen?
In 2019 zal de Ontwikkelcombinatie Schieveste de plannen verder uitwerken. De gemeente start in het eerste kwartaal van 2019 met een participatietraject waarin we de stad informeren over de mogelijkheden van Schieveste. In november 2019 zal duidelijk zijn of de Ontwikkelcombinatie tot een haalbaar plan kan komen. De gemeente en de Ontwikkelcombinatie willen binnen twee jaar na ondertekening van de overeenkomst de eerste gronduitgifte op Schieveste sluiten. 

De Ontwikkelcombinatie Schieveste bestaat uit de bedrijven Dura Vermeer, VolkerWessels Vastgoed, Van Omme & De Groot en Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings.

Foto: vertegenwoordigers van de Ontwikkelcombinatie Schieveste en de gemeente Schiedam bijeen voor de ondertekening van de grondreserveringsovereenkomst voor woningbouw op Schieveste (foto: Jan Sluijter Photography)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woningbouwnieuws uit Schiedam. Alvast dank. 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker