De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Informatie-avond over bouw woningen, kantoren en hotel

Bouwproject achter het station

Bouwproject achter het station

SCHIEDAM - Aanstaande dinsdagavond 7 januari aanvang 19.30 uur geeft de gemeente in het schoolgebouw Lentiz Life College aan de Parallelweg 401 in Schiedam informatie over de bouw van huur- en koopwoningen, kantoren en een hotel in de omgeving van het Station Schiedam Centrum.

Deze informatie wordt gegeven tijdens een zogenoemd Stadserf van de gemeenteraad. De avond is vrij toegankelijk. De projectontwikkelcombinatie OCS heeft voor dit gebied het Masterplan Schieveste opgesteld en zal dit tijdens dit Stadserf presenteren. Het gebied ligt aan de achterkant van het station en ligt parallel aan de snelweg A20 en de spoorlijn van Schiedam-Rotterdam. "Sinds begin 2019 zijn wij hard aan de slag gegaan om plannen te maken voor de locatie Schieveste in Schiedam, direct tegen het NS station Schiedam Centrum aan. Anders dan bij de eerdere plannen ligt het accent nu op wonen", zo meldt OCS over dit plan met ruim 3000 wooneenheden. Begin 2022 zou gestart kunnen worden met bouwen. 

Het programma:
19.00 uur Inloop
19.30 uur Opening door de voorzitter, Arie Villerius (fractievoorzitter LOS)
19.35 uur Presentatie door Lydia Buist, programmadirecteur gebiedsontwikkeling A20-zone Schiedam
19.45 uur Presentatie door de Ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS)
20.15 uur Centrale vragenronde
20.30 uur Toelichting bestuurlijk vervolgproces door wethouder Fahid Minhas
20.45 uur Napraten aan diverse tafels
21.30 uur Afsluiting voorzitter

Hier lees je ons eerdere artikel over dit project. Hier lees je meer over de bouw van een hotel in het gebied. In dit artikel lees je informatie over bouw van 7000 woningen in heel Schiedam.

Afbeelding: artist's impression van het nieuw te ontwikkelen stedelijk gebied achter het station Schiedam, bron OCS, website https://www.nieuwbouwschieveste.nl/

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van woningbouw in Schiedam. Alvast dank.

1 commentaar(en) op artikel "Bouwproject achter het station"

Is hier ook een architect bij betrokken geweest?

Door: Aad Verbeek. Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker