De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Paul van Mansum treedt af als voorzitter inloophuis

Cees Eykelenboom expo in De Wissel

Cees Eykelenboom expo in De Wissel

SCHIEDAM - Van 5 februari tot 1 april 2020 exposeert de Vlaardingse kunstenaar Cees Eykelenboom met abstracte schilderijen en tekeningen in inloophuis De Wissel aan het Broersveld in Schiedam. Paul van Mansum is met ingang van 01 februari jongstleden teruggetreden als voorzitter van De Wissel.

"Een nieuwe voorzitter als vervanger van Paul van Mansum is nog niet gevonden. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door anderen. Paul van Mansum is 12,5 jaar voorzitter van De Wissel geweest. Hij blijft wel vrijwilliger, maar heeft het grootste deel van zijn takenpakket afgestoten", zo luidt een toelichting op de mutatie in het bestuur. 

De nieuwe exposant Cees Eykelenboom beschrijft zijn werk als een abstracte weergave van zijn beleving van de hectische tijd waarin we leven. "Een kleurrijke, geordende chaos als cartografische weergave van het metafysische waarnemen. Een zoektocht naar een eigen handschrift als een optekening in de tijd met nieuwe vormen waarbij grillige lijnvoering en ongenuanceerd kleurgebruik de boventoon voeren. Bij de tekeningen krijgt de kijker het gevoel in organische landschappen te dwalen als in een archetypische beleving van het onderbewuste."

Cees Eykelenboom heeft zijn opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en heeft gewerkt tot 2004 als grafisch ontwerper. Daarna heeft hij zich toegelegd als beeldend kunstenaar in schilder- en tekenkunst in uiteenlopende onderwerpen. Een breed scala aan disciplines, stijlen en samenwerkingsverbanden met anderen waarbij de telkens veranderende samenleving het thema vormt voor zijn inspiratie. Zo kan Cees een multidisciplinair kunstenaar worden genoemd die de uitdaging ziet in het ontwikkelen van diverse technieken en methoden om kunst te creëren.

De Wissel is open op woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag
van 14.00 tot 16.00 uur.
Toegang gratis.
Adres: Broersveld 123B, Schiedam

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: