De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Coffeeshop in oude raadhuis van Kethel?

Coffeeshop in oude raadhuis van Kethel?

SCHIEDAM - Er zijn momenteel drie coffeeshops in Schiedam. Er waren er voorheen vier, maar de shop aan de Boterstraat werd gesloten. Er is volgens de gemeente in onze stad ruimte voor vier shops. Vijftien gegadigden hebben zich aangemeld voor de te vergeven vierde vergunning. Inmiddels ontstaat onrust bij omwonenden ten aanzien van gegadigden. Komt er een coffeeshop in Schiedam Noord, in Kethel? De andere drie zijn aan de andere kant van de snelweg gevestigd.

Nadat eerder al onrust is ontstaan onder de verscheidene scholen in de omgeving van het Rubensplein (een van de 15 aanvragers wil aan het Rubensplein een coffeeshop beginnen), is nu ook de discussie losgebarsten in Kethel, omdat een wijzigingsaanvraag is gedaan die te maken heeft met de mogelijke vestiging van een coffeeshop in het pand Schiedamseweg 26, beter bekend als restaurant 't Oude Raedthuys.

"Er is een officiële aanvraag ingediend om in het Oude Raedhuys een coffeeshop te mogen vestigen. Dat had ik niet kunnen bedenken. Alleen al omdat de locatie zo’n beetje naast een school is, waardoor soortgelijke situatie’s in andere gemeenten als ongewenst zijn beschouwd", schrijft een in Kethel wonende deelnemer aan het online platform Nextdoor, die daarmee de discussie start. In de discussie die onder de bewoners is losgebarsten, wordt gesproken van het starten van een petitie en het indienen van Wet openbaarheid van bestuur (Wob) verzoeken aan de gemeente.

De huidige drie coffeeshops zijn gevestigd in het centrum (Broersveld 3), in Nieuwland (Parkweg 373) en in de Gorzen (Hoofdstraat 311).

Onder deze link kun je lezen wat de gemeente schrijft over de procedure voor de keuze van de coffeeshop.

Jan Willem de Boer van JW TV maakte een reportage, die kun je hier zien. Hij sprak met Jaco van Beets, de eigenaar van restaurant 't Oude Raedthuys.

Hier lees je ons eerdere artikel over het restaurant dat te koop staat: https://deschiedammeronline.nl/Artikel-Detail/restaurant-t-oude-raedthuys-te-koop

Foto restaurant door Louise Melchers

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het vestigingsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​​

3 commentaar(en) op artikel "Coffeeshop in oude raadhuis van Kethel?"

Beste Redactie van Schiedam-online. Een paar weken geleden is ons al ter ore gekomen dat er niet 1 maar 2 vestigingsaanvragen zijn voor een coffeeshop in het monumentale Oude Raadhuis van Mergel. Vanaf de Meeuwen Singel zijn er met een aantal bewoners direct acties ondernomen richting de gemeente met WOB aanvragen, de Bewonersvereniging Vogelwijk en zijn er gesprekken gevoerd met de twee Basisscholen in de omliggende wijk en met winkeliers van het Hof van Spaland. Wij betrachten meer stille diplomatie! Vanuit de gemeente hebben wij vernomen dat er in Schiedam 7 geschikte locaties zijn voor een Coffeeshop...het Oude Raadhuis voldoet daar ook aan. Maar voor de potentiële Coffeeshophouders is er nog een hele weg te gaan voordat de gemeente een definitie keuze maakt. Het Oude Raadhuis is dus 1 van de 7 locaties...maar beslist niet de locatie van de Kethellappers. Te gek voor woorden dat je in de toekomst alleen maar in het Oude Raadhuis kunt komen wanneer je Canabisgebruiker bent!

Door: Peter Staal Op:

Beste Redactie...het is wel aardig dat je een reactie op jullie online publicatie kunt geven. Maar helaas geven jullie geen enkele reactie terug! Dan voel je je ook een beetje een roepende in de woestijn, rondom de oeverloze discussie rond het Blowende Oude Raadhuis!

Door: Peter Staal Op:

Beste Peter, dank je voor je reacties. In het artikel waarop jij reageert, hebben wij de feiten weergegeven zoals die bekend zijn geworden. Jij voegt daar informatie aan toe en je meldt dat deze locatie niet de voorkeur heeft van bewoners in Kethel. Het is niet aan de redactie om in dit artikel een opinie in te nemen over de in het artikel gemelde feiten en ook niet om een mening te hebben over de door jou gegeven visie. We beoordelen reacties wel of deze respectvol zijn. Ik wil jou een en ander graag persoonlijk nader toelichten.

Door: Jan Schrijver Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker