De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Negen medewerkers van team Toezicht & Handhaving zijn besmet

Corona-uitbraak bij gemeente Schiedam

Corona-uitbraak bij gemeente Schiedam

SCHIEDAM - Van negen medewerkers van het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam is vastgesteld dat zij zijn besmet met het corona-virus. Dat heeft de gemeente vanavond bekendgemaakt.

Twee medewerkers van team Toezicht & Handhaving hebben zich vorige week laten testen, nadat zij last hadden van corona-achtige verschijnselen. Toen bleek dat zij daadwerkelijk waren besmet met het virus, is in overleg met de GGD besloten alle medewerkers van het team te laten testen. Uiteindelijk bleken in totaal negen medewerkers positief te testen. Waar en hoe deze medewerkers precies besmet zijn geraakt is nog onduidelijk en wordt onderzocht, aldus de gemeente.

"Het college van burgemeester en wethouders is erg geschrokken van deze uitslag. Daarom is de GGD direct gevraagd te adviseren over stappen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De GGD adviseert om alle medewerkers van het team, dat naast boa’s ook bestaat uit onder andere juristen en analisten, preventief in thuisquarantaine te plaatsen. Dat geldt ook voor de medewerkers die negatief testten. Het gaat om in totaal zo'n 50 medewerkers", zo laat de gemeente weten. "De gemeente zal het advies ter harte nemen, ondanks dat dit veel vraagt van de betrokken medewerkers, zeker in deze vakantieperiode. Het gaat bovendien om medewerkers die de afgelopen maanden bijna onafgebroken in de frontlinie hebben gewerkt."

Taken tijdelijk waargenomen
De gemeente meldt verder: "Het gevolg van deze maatregel is, dat de medewerkers van Toezicht & Handhaving de komende twee weken niet op straat en op kantoor zullen zijn om hun taken uit te voeren. Op regionaal niveau zijn afspraken gemaakt over ondersteuning op het gebied van handhaving. Daarnaast zijn goede afspraken gemaakt met de politie en Irado. Zij nemen tijdelijk taken op het gebied van veiligheid, handhaving en dienstverlening waar. Daarmee blijven de veiligheid en dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers gewaarborgd."
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker