De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Crickettitel lonkt naar Excelsior'20

Crickettitel lonkt naar Excelsior'20

CRICKET - Aanstaande zondag zouden de cricketers van Excelsior'20 zomaar de landstitel kunnen grijpen. Thuis tegen HBS, dat samen met HCC en ACC nog aanspraak kan maken op het landskampioenschap, kan een zege voor de thuisclub en winst van ACC op HCC de felbegeerde schaal weer thuisbrengen.

door Ton de Leede (foto door Ton Brökling)

Excelsior'20 was voor dit seizoen zeker geen titelfavoriet, hooguit een gevaarlijke outsider. Omdat, voor het eerst in de historie onbeperkt buitenlanders mochten worden opgesteld, leken HBS, VOC en HCC de beste papieren te hebben. De mannen van Excelsior'20-captain Tom Heggelman voelden aanvankelijk weinig druk en pakten hun punten. Van 'Angstgegner' Sparta werd thuis verloren en de uitwedstrijd eindigde in een ongebruikelijke 'tie'. Twijfels slopen in de ploeg, maar de hechte en geprikkelde Thurledeploeg begon aan een ongekende serie. Daarbij viel vooral op dat niet eens indrukwekkende totalen door de standvastige bowlerij konden worden verdedigd. De concurrentie viel op door zijn wisselvallige optredens en de Schiedamse crickettrots wist zich langzaam maar zeker naar de koppositie te spelen. 

HBS, dat nog niet op heeft gegeven, heeft een sterke battingside met rungetters als Sharn Gomes (gemiddelde 55,85), Zachary Elkin (53,00) en Tobias Visee (30,54). De laatste, uit het cricketgeslacht Visee, speelt tijdens de competitie op uitnodiging in de Canadese T20 en ook daar met de nodige bravoure.

De huidige stand aan kop van de Topklasse:
1. Excelsior'20 14-23 (average 1,64)
2. HCC 13-18 (1,38)
3. HBS 15-20 (1,33)
4. ACC 14-18 (1,29)
Belangrijk om te weten is dat de club met het hoogste average (gemiddelde) kampioen is.

Hieronder beschrijft Tom Heggelman zijn team, de kwaliteiten en inbreng van elke speler. Over de dit seizoen gebruikte spelers wil Tom Heggelman graag zijn licht laten schijnen. Hij is een strenge captain in het veld maar daarbuiten heeft hij slechts lovende woorden voor zijn volgelingen.

"Tim Etman: een hardhitting batsman die een betere balans heeft gevonden in zijn battingstijl.

Roel Verhagen: oogt soms lui en laks, maar ik weet beter. Bij vlagen is hij een oogstrelende cricketer.

Lorenzo Ingram: in alle facetten al jaren de beste cricketer in Nederland en die mening deel ik met velen.

Brenton Parchment: rustgevende en relaxte speler die anderen beter laat spelen. Hij staat op wanneer het nodig is.

Joost Kroesen: stuk rustiger geworden. Hij steekt veel tijd in het cricket.

David Woutersen: teamplayer pur sang en een echte Excelsior'20-jongen en dat vind ik mooi.

Sanjit Shankar: stille kracht die in het 2e aan zijn vorm werkte.

Rens van Troost: een bowlingmachine die op diesel draait. Hij begon het seizoen zoekend en weet nu wat hij doet.

Umar Baker: bowlingallrounder die met zijn offspin balans in het elftal bracht.

Sohail Bhatti: een cricketer die houdt van grote momenten. De vaardigste bowler op leeftijd.

Niels Etman: cricketer met hoop potentie. Een leuke left arm over bowler die nog kan groeien.

Gijs Kroesen: hardwerkende jongen die na een moeilijke start in het 1e belangrijk is geworden voor het 2e elftal.

Lenert van Wyk: oud-coach die pas naar Nederland is geëmigreerd en de vakantiegangers vervangt. Weet natuurlijk hoe het spelletje werkt."

En Tom Heggelman oordeelt niet over zichzelf. Wel, hij is al jaren een prima captain die gewaagde beslissingen durft te nemen, wel vaak in overleg met Lorenzo Ingram en dit seizoen Brenton Parchment. Kritiek pareert hij soms met de vraag hoe vaak hij kampioen van Nederland is geworden. Ietwat hautain maar een weerwoord ontbreekt dan.

Zondag ontbreken Joost Kroesen en Niels Etman, die beiden op vakantie zijn. Sanjit Shankar en Lenert van Wyk zijn hun vervangers. HBS-opener en hardhitter Tobias Visee speelt waarschijnlijk in Canada de T20-finale en komt dus niet naar Schiedam.

Foto: in augustus 2017 prolongeerde Excelsior'20 de landstitel na een zege in de derby tegen Hermes-DVS

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker