De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bij OpenArtExchange in kader van Art Rotterdam Week

Dans in ultraviolet licht aan Hoogstraat

Dans in ultraviolet licht aan Hoogstraat

SCHIEDAM - Tijdens het weekend van de Art Rotterdam Week (9-10 februari) wordt er in kunstcentrum OpenArtExchange aan de Hoogstraat 85 de dansperformance “Memory of light” gehouden van de Mexicaans/Nederlandse dans company FDR Dance | Fernando Dominguez.

De dance performance vindt plaats tegen de achtergrond van de eerste groepspresentatie van het nieuwe jaar “Hello 2019” met een mix van tekeningen, schilderijen, foto’s, sculpturen en een installatie van Thó Simões (Angola), Jeffrey Burger (Schiedam), Bouvy Enkobo (DR Congo), Fenneke Hordijk (Rotterdam), Kingsley Ogwara (Luxemburg/Nigeria), Cristiano Mangovo (Angola/Portugal), Mumpasi Meso (Brazilië/Angola), Frans de Winter (Vlaardingen) en Lawrence Kwakye (Den Haag/Ghana). Deze expositie is te zien tot 27 februari.  

“Memory of Light” is de première van deel I van het multidisciplinaire kunstproject Between Open Borders and Isolation (BOB & I)), een samenwerking tussen dans (Fernando Dominguez / Samantha van den Doel) en beeldende kunst (Lawrence Kwakye). "Het is een interactief dansstuk dat in ultraviolet licht de transitie tussen verschillende werelden verkent door beschouwing van glow-in-the-dark collages en objecten. Deze tot leven gekomen, bewegende reflecties “on stage” transformeren tot glow-in-the-dark video- en filmbeelden, die uiteindelijk weer verstillen tot fotografische herinneringen. Combineer je bezoek met andere Art Rotterdam Week “side” locaties op loopafstand, zoals het Stedelijk Museum Schiedam, KunstWerkt en de Ketelfactory", schrijft kunstcentrum OpenArtExchange. Hier lees je meer over Art Rotterdam. 

FDR Dance | Fernando Dominguez
FDR Dance | Fernando Dominguez produceert zowel podium performances als dansfilms. Zijn choreografisch werk voor dansfilms heeft wereldwijd inmiddels meer dan 35 onderscheidingen opgeleverd, waaronder Best Short Film op Cannes Short Film Festival in 2015 en is vertoond op meer dan 250 festivals. Dominguez meest recente samenwerking met Codarts Dans heeft de nieuwe korte dansfilm “LEVEL” opgeleverd, die in januari 2019 tijdens het Holland Dance Festival in première is gegaan en nu op tournee gaat langs 30 steden in het land. De uitvoering op de Hoogstraat is door de dansers Fernando Dominguez en Xavier Hernandez.

OpenArtExchange
OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via actieve exchange programma’s met lokale kunstenaars vanuit zijn locatie in het museumkwartier in Schiedam. 

Hoogstraat 85
3111 HC Schiedam
Website: www.openartexchange.com 
Openingstijden tijdens de Art Rotterdam Week (6 t/m 10 februari 2019):
Donderdag t/m zondag 12:00-18:00
Dansperformances: zaterdag om 12:00 en 16:00 uur; zondag om 14:00 uur

Reguliere openingstijden:
Donderdag t/m zaterdag 12:00 – 18:00 uur
Overige dagen op afspraak (email info@openartexchange.com)

Foto boven: ‘Presence’ van de kunstenaar Lawrence Kwakye (©OpenArtExchange) 
Tweede foto beneden: flyer van dansperformance

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: