De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Dansbenefiet helpt patiënt bewegen

Dansbenefiet helpt patiënt bewegen

SCHIEDAM - Op zaterdag 30 november vonden benefietvoorstellingen plaats in het Wennekerpand. De volledige opbrengst van 3.952,51 euro werd gedoneerd aan Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis. De opbrengst kwam uit de kaartverkoop van de dansvoorstellingen van Ballet- en Dansstudio Schiedam en donaties van de kijklessen. 

"Dankzij dit mooie initiatief kunnen wij patiënten met kanker in Franciscus Gasthuis & Vlietland voorzien van beweegtasjes", zegt de Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis. "Bewegen is ontzettend belangrijk, ook wanneer je lijdt aan een ziekte als bijvoorbeeld kanker. De ziekte maar ook de behandeling, zoals chemotherapie, operatie en bestraling, kunnen ervoor zorgen dat je heel moe wordt of een verminderde conditie krijgt. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat veel rusten niet helpt. Bewegen heeft juist een positief effect op vermoeidheid en conditieverlies."

Wanneer een patiënt start met de behandeling van de ziekte ontvangt hij of zij in het ziekenhuis een ‘beweegtasje’. Dit tasje bevat een oefenprogramma, een stressbal en een elastische band (dynaband) om thuis oefeningen mee te doen en in beweging te blijven. Om alle patiënten van een beweegtasje te kunnen voorzien en daarmee bewegen te blijven stimuleren, is het ziekenhuis afhankelijk van donaties. Dankzij de dansschool kunnen 800 beweegtasjes worden aangeschaft en uitgedeeld. 

Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis
De Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis zamelt geld in voor de verbetering van de patiëntenzorg en het realiseren van een aangenamer verblijf voor patiënten en bezoekers. De verzamelde sponsorgelden worden gebruikt voor investeringen in het ziekenhuis die niet uit het reguliere (zorg)budget kunnen worden gefinancierd. 

Foto: de overhandiging van de cheque voor het goede doel


 
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker