De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ruim 30 meldingen geluidsoverlast

DCMR vindt en stopt 'piep' bij HSM

DCMR vindt en stopt 'piep' bij HSM

SCHIEDAM - Inmiddels hebben 31 inwoners uit Schiedam gemeld last te hebben van geluid. "De bron is nog niet bekend', zo meldde de DCMR (Milieudienst Rijnmond) om 13.20 uur vandaag. Om 14.00 meldt DCMR de bron te hebben gevonden: het testen van een alarm bij HSM in de Wilhelminahaven.

Vanaf 12.20 uur meldden inwoners van Schiedam geluidsoverlast bij de meldkamer van DCMR. Er wordt gesproken over een piepend geluid. DCMR doet momenteel onderzoek naar de bron. DCMR is in het gebied voor onderzoek.  

Op social media is te lezen dat een bewoner vermoedt dat het irritante geluid afkomstig is van HSM Offshore. "De bron is een of ander geluidswaarschuwingsysteem in gebruik bij HSM Offshore aan de Westfrankelandsedijk. Het is nu toevallig al enkele minuten stil", aldus twitteraar @OOSchiedam om 13.22 uur. 

Om 14.00 uur meldt DCMR:
DCMR heeft de bron gevonden. De geluidoverlast is veroorzaakt door HSM Steel Structures in de Wilhelminahaven in Schiedam. Het bedrijf was - op een werkeiland in aanbouw - het alarm aan het testen. Daarbij moest worden gecontroleerd of het alarm in elke ruimte van het werkeiland goed te horen was. DCMR heeft aangeven dat veel inwoners er last van hebben. Het bedrijf is daarop gestopt met de test en beraadt zich hoe ze kunnen hervatten zonder overlast te veroorzaken. Het totaal aantal meldingen dat bij onze meldkamer binnenkwam hierover is 31. De meldingen kwamen binnen tussen 12:20 uur en 13:08 uur en kwamen allemaal van inwoners uit Schiedam.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker