De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De Plantenschuit onder water

De Plantenschuit onder water

SCHIEDAM - Stadstuincentrum de Plantenschuit aan de Nieuwe Haven maakte maandagmorgen water en ligt nu hopeloos verloren op zijn zij. Vanavond was de kade op de plek des onheils met rood lint afgezet. Een hoopje potten en tuinbeelden ligt als restant op de stoep.

Toen maandagochtend duidelijk werd dat de boot water maakte, kwamen politie en brandweer ter plaatse. Het incident werd daarna voor afhandeling overgedragen aan de gemeente. De oorzaak is nog niet bekend. De boot is ongeveer 13 jaar geleden al eens eerder gekapseisd.

Stadstuincentrum de Plantenschuit is een echt familiebedrijf. Martijn van Halen: 'Mijn betovergrootoudoom is in 1919 met een schuit begonnen om bloemen en tuinplanten uit te venten. Hij voer vanuit Kamerik naar Aalsmeer. In 1932 kreeg hij een vaste ligplaats in Schiedam. Dit kwam goed uit, want hij had toen inmiddels vijf kinderen en het werd een beetje krap aan boord. Na al die jaren is de boot na een korte onderbreking nu weer terug in de familie en is de schuit ook onderdeel geworden van het beschermd stadsgezicht in Schiedam.'

Er is geen tuincentrum meer in de buurt en daar haakte Martijn met zijn assortiment op in. Behalve in het voorjaar (tot de zomer) is het gebruikelijk dat de boot ook open is in het najaar en rond de kerstdagen. 

Eerste en tweede foto onder: de boot zoals deze er maandagavond bij ligt
Derde foto onder: Martin van Halen bij zijn boot zoals deze eruit hoort te zien
Vierde foto onder: het normale assortiment in beeld
(Foto's door Louise Melchers)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het bedrijfsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​​
 

1 commentaar(en) op artikel "De Plantenschuit onder water"

Dat was schrikken vanmorgen!!! Zo jammer die jongen doet zo zijn best, gaat dit nog goed komen? Wens Martijn alle goeds toe en dat hij geholpen word door de Schiedamse Gemeente en hoop van harte dat de boot weer terugkomt! Het is een "blij" stukje in ons mooie Schiedam.

Door: Wallie van Dinther Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker