De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

DELA komende 3 jaar sponsor Roparun

DELA komende 3 jaar sponsor Roparun

SCHIEDAM - Uitvaartverzekeraar en -verzorger Coöperatie DELA met hoofdkantoor in Eindhoven wordt de nieuwe hoofdsponsor van de Roparun, de langste non-stop estafetteloop van de wereld. Stichting Roparun is in Schiedam gevestigd.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Bremen naar Rotterdam die jaarlijks plaatsvindt in het Pinksterweekend. Deelnemers aan de Roparun zamelen met hun teamprestatie geld in voor de palliatieve zorg. De Roparun draait om samen een prestatie leveren die niemand alleen kan doen: meer dan 500 kilometer hardlopen. En nog belangrijker, samen geld inzamelen voor de goede doelen van Stichting Roparun. DELA gaat de Roparun in elk geval de komende drie jaar helpen om het evenement verder uit te bouwen in Nederland. 

De Roparun startte in 1992 en is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met maar liefst 8.500 deelnemers. Over de jaren is er bijna 90 miljoen euro opgehaald, met in 2019 een recordjaarbedrag van ruim 5,6 miljoen. DELA wil Roparun helpen om te groeien naar een jaarlijks sponsorbedrag van 10 miljoen euro. 

Ondanks dat de Roparun dit jaar niet door kon gaan, was voor DELA geen twijfel om de samenwerking van start te laten gaan. De Jong: “Natuurlijk vinden we het ontzettend jammer dat er dit jaar geen Roparun is. Maar voor onze beslissing om dit jaar hoofdsponsor te worden, maakte het geen verschil. We vinden palliatieve zorg enorm belangrijk, dat hangt niet af van één niet gelopen estafette.” 

Zaterdag 30 mei jl. zou een recordaantal van 340 teams in Parijs en Bremen aan de start staan van de Roparun. Ondanks het niet doorgaan van de Roparun in het Pinksterweekend, hebben de 340 teams dit jaar toch 1,5 miljoen euro bijeengebracht voor de doelen die Roparun steunt. Donaties komen nog steeds binnen, maar een nieuwe recordopbrengst van 5,6 miljoen zoals vorig jaar verwacht Stichting Roparun dit jaar niet. “Op dit moment zijn we ontzettend trots op elke euro die we op weten te halen in deze moeilijke tijd waarin ondersteunende zorg voor mensen met kanker niet minder belangrijk is geworden. Het is dan ook fantastisch om te zien dat de teams zich blijven inzetten voor onze goede doelen, ondanks het afgelasten van het evenement”, aldus Wiljan Vloet (foto), directeur Roparun.
 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker