De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zülfikar Güler:

'Een beetje meer fatsoen graag'

'Een beetje meer fatsoen graag'

SCHIEDAM - Vuilnis in de openbare ruimte leidt met enige regelmaat tot grote ergernissen bij Schiedammers, zoals afgelopen weekeinde de rommel op het barbecueveld van het Prinses Beatrixpark en zoals de bijplaatsingen van vuilnis bij de ondergrondse containers. Onze lezer Zülfikar Güler stuurde ons foto's en een ingezonden bericht met betrekking tot bijplaatsingen.

INGEZONDEN

"De laatste tijd valt het mij steeds vaker op dat buurtbewoners in Schiedam en met name in Schiedam-Nieuwland en Schiedam-West huisvuil naast de containers bijplaatsen.

In Schiedam staat er in elke straat een overvloed aan huisvuilcontainers (ondergronds, bovengronds, gft, pmd etc.). Misschien hebben we in Schiedam wel de meeste mogelijkheden om je huisvuil kwijt te raken van alle steden in Nederland. Het straatbeeld wordt vaak gedomineerd door de vele containers en niet door de hoeveelheid kliko’s. In elke straat staan meerdere containers opgesteld waarin je zelfs je huisvuil gescheiden kan leveren. De containers zijn duidelijk herkenbaar met voorschriften in meerdere talen. 

Desalniettemin zie je zeer regelmatig bijplaatsingen (gescheurde vuilniszakken of grofvuil) naast een volle/geblokkeerde container en zwerfvuil. De aanpak van de gemeente is na een bijplaatsing veelal verwijdering door een zogenoemde kraakwagen (klachtwagen) door Irado-medewerkers of door een laadwagen met medewerkers van Irado in samenwerking met het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam (BOA's), oftewel het zogeheten Taskforce/Combo-team. Ik heb deze Taskforce zelden gezien in de wijken.

Daarnaast vraag ik mij ook af waarom buurtbewoners hun huisvuil - ja soms zelfs hun complete inboedel - met het grootste gemak naast de containers plaatsen en een ware uitnodiging versturen voor de volgende rattenplaag. Uiteindelijk zal dit niet ten goede komen aan de leefbaarheid in een wijk. Een beetje meer fatsoen, opvoeding en naleving van de regels voor je omgeving is het minst wat je kan doen als buurtbewoner naar buurtbewoners toe.

Komend weekeinde is er een goed initiatief. Doe mee en help mee op zaterdag 6 en zondag 7 juni voor een schone wijk. Dan is het 'Schone Wijk Weekend'.

Zülfikar Güler"

Meer informatie over het Schone Wijk Weekend lees je in ons eerdere artikel: Gratis prikstokken en afvalzakringen

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van wat er leeft onder Schiedammers. Wil je ook een ingezonden brief insturen? Dat kan naar: ingezonden@deschiedammeronline.nl

 

2 commentaar(en) op artikel "'Een beetje meer fatsoen graag'"

Mensen kijken geen ( lokale) Nederlandse televisie,lezen geen Stadsblad want Nederlands ...begrijpen ze dus ook niet ( alhoewel we nog zo coulant zijn om het in verschillende talen neer te zetten)en dat ze Irado kunnen bellen om een afspraak te maken is schijnbaar ook te moeilijk! dat is dan weer het gevolg van niet geïnteresseerd zijn in de stad waar je woont,gemak dient de mens nietwaar? en uiteindelijk wordt het toch wel opgeruimd denken ze...de Mentaliteit is ver te zoeken

Door: van de Water Op:

Ben het helemaal met je eens. Het is schering en inslag elke keer maar weer. Ziender oog gaat de wijk achteruit. Hier in schiedam West staat er al dagen een koelkast bij de container nu heeft die gezelschap gekregen van een aantal stoelen.

Door: Judith Groenfelt Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker