De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Westvest90-kerk

Elysium brengt Duitse romantiek

Elysium brengt Duitse romantiek

SCHIEDAM - Elise Besemer & Friends, sinds kort noemen zij zich Elysium Amsterdam, spelen vrijdag 29 maart 2019 in de Westvest90-kerk in Schiedam. Op het programma staan twee meesterwerken uit de Duitse romantiek: het Forellenkwintet van Schubert en het Eerste Pianokwartet van Brahms. Muziekjournalist en radiomaker Thijs Bonger vertelt tijdens het concert over de componisten en de stukken die worden gespeeld.

“Het Forellenkwintet is elegant en melancholisch tegelijk”, zegt violiste Elise Besemer. “Het Eerste Pianokwartet van Brahms is aanzienlijk heftiger. Er komt ontzettend veel voorbij: leed, melancholie en prachtige, warme melodieën, daar was Brahms een held in. Het stuk ontaardt uiteindelijk in een grote finale in Hongaarse stijl: we mogen er allemaal virtuoos op los spelen en de muziek bereikt bijna het kookpunt. Je zou het best wel een symfonie kunnen noemen, maar dan voor een klein ensemble.”

Elise Besemer stond in 2016 in de finale van het prestigieuze vioolconcours Oskar Back. Ze speelt regelmatig in het Koninklijk Concertgebouworkest, waarmee ze tournees maakte door onder meer Japan, China, Noord-Amerika en talrijke Europese landen. Recent speelde ze met het orkest Mahler 7, met op de bok niemand minder dan dirigent Jaap van Zweden. Ook haar Friends spelen in grote orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest en ook het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Elysium Amsterdam bestaat uit Elise Besemer - viool, Shih-Hsien Tsai - altviool, Honorine Schaeffer - cello, Matthew Midgley - contrabas en Laurens de Man - piano.

Vrijdag 29 maart 2019, aanvang 20.15 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl en 010-4260756.
Voorafgaand aan het concert zijn er vanaf 19.30 uur ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht. 
Kaarten kosten: 22,50 (met korting 20,00), t/m 18 jaar 8,50 euro.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

 

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: