De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedam zal opnieuw procedure voor extra coffeeshops houden

Er zijn nog twee coffeeshops

Er zijn nog twee coffeeshops

SCHIEDAM - Ooit had Schiedam vier coffeeshops. Na het op last van de gemeente sluiten van de coffeeshop aan de Boterstraat (Fat Freddy's Cat), bleven er drie over. Vorig jaar heeft een selectieprocedure door de gemeente om opnieuw tot een bestand van vier coffeeshops te komen niet tot een nieuwe coffeeshop in Schiedam geleid. Het aantal coffeeshops bleef tot drie beperkt. Inmiddels is ook de coffeeshop op de Parkweg (Spoenk) gesloten.

In dit geval is de sluiting niet op last van de gemeente, maar is de oorzaak van de sluiting dat de vergunninghoudende exploitant is overleden, zo laat de gemeente ons desgevraagd de reden van de sluiting weten.

De AOV-fractie van de gemeenteraad stelde schriftelijke vragen aan het college van B&W in het kader van problemen op de Maasboulevard. In de inleiding op de vragen stelt het AOV: "Sinds de coffeeshop op de Parkweg is gesloten, is de overlast van drugskoeriers op meerdere plekken in Schiedam toegenomen, zo ook aan de Maasboulevard." Gevraagd wordt door het AOV aan het college van B&W: "Welke maatregelen zijn er tot nu toe genomen om overlast door drugskoeriers in heel Schiedam tegen te gaan?" (lees hier alle vragen in ons eerdere artikel: straatraces, drugs en parkeerverbod)

Oktober vorig jaar werd gemeld dat de procedure om tot uitbreiding van het aantal coffeeshops te komen opnieuw zou worden gestart. Wij hebben de gemeente gevraagd of en zo ja wanneer de nieuwe procedure zal worden gestart. Desgevraagd bevestigde een woordvoerder van de gemeente ons dat momenteel in Schiedam twee coffeeshops zijn geopend en hij liet ons weten dat de gemeente het voornemen heeft weer een procedure te starten om tot uitbreiding van het aantal vergunninghoudende coffeeshops te komen, maar dat nog niet bekend is, wanneer de procedure gestart zal gaan worden. Het gaat hier om een zogenoemde schaarse vergunning, wat zoveel wil zeggen dat vier het maximale aantal vergunningen is voor coffeeshops in Schiedam. 

De huidige twee coffeeshops in Schiedam bevinden zich op het Broersveld 3 (Mik Mak) en aan de Hoofdstraat 311 (Pas Op). 

Er was overigens een juridische procedure nodig om een tijdelijke sluiting van Pas Op te voorkomen. 

Hier lees je ons eerdere artikel: herstart procedure

Foto boven en eerste en tweede foto onder: de coffeeshop aan de Parkweg is gesloten
Tweede foto onder: één van de in de vorige procedure voorgedragen locaties, de groentezaak aan de Borodinlaan 68 in Schiedam Groenoord

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker