De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Schiedamse Suite' wordt uitbater van de 'nieuwe jeneverlogies'

Erfgoedlogies aan Hoogstraat

Erfgoedlogies aan Hoogstraat

SCHIEDAM - In het pand Hoogstraat 91, dat de komende maanden in oude glorie hersteld gaat worden, komt op de begane grond daghoreca en op de bovenverdieping een erfgoedlogies. Dit pand wordt samen met Hoogstraat 89 opgeknapt. Op nummer 89 krijgt het Jenevermuseum een ingang vanaf de Hoogstraat. Over de breedte van de achterkant van Hoogstraat 91 en 89 ligt het Jenevermuseum.

Het betekent een substantiële uitbreiding en een betere toegankelijkheid van het Jenevermuseum en tevens een ruimtelijke verbinding met het Stedelijk Museum Schiedam. Het veelbesproken Schiedamse museumkwartier krijgt aldus gestalte. Jan Sluijter (49) en Hycko Eigeman (39) zijn, op een formele handtekening na, de uitbaters van de Hoogstraat 91, zeg maar het 'nieuwe jeneverlogies', in het hart van het museumkwartier. Zij zien dit als een kansrijke propositie. Sluiter en Eigeman hebben ervaring met het exploiteren van een bed & breakfast. De partners zijn eigenaar van het goed bezette b&b op de Burgemeester Knappertlaan 74, 'De Schiedamse Suite' genaamd. Daarmee krijgt de bestaande 'Jeneverlogies', aan de Lange Haven naast het Jenevermuseum gelegen, er een concurrent bij. Concurrentie is altijd goed, het prikkelt een ieder tot het leveren van kwaliteit in een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Saillant detail is dat het bestaande Jeneverlogies wordt gerund door de voormalige directeur van het Jenevermuseum, Alwine van Winsen.

In het kader van die gezonde concurrentie is ook Corine Waaijer (zie foto onder) van harte welkom in Schiedam, met haar plan om van het als 'Arcade' bekend staande pand op de Lange Haven, dat aan de overkant van het Jenevermuseum ligt, een boetiekhotel (met 17 kamers) te maken. Daarmee haalt Schiedam een ervaren hotelier binnen; Waaijer is in Den Haag eigenares van het Hotel Mozaic (25 kamers). Ook zij hief in 't Proeflokaal van Schiedam (de sfeervolle horecagelegenheid binnen het Jenevermuseum) het glas op de uitbreiding van het Jenevermuseum.

Sluijter en Eigeman (zie foto onder) zijn erg in de nopjes met hun uitbreiding; op de foto in de slijterij van 't Proeflokaal van Schiedam, toost Hycko Eigeman op het succes van de erfgoedlogies en tegelijk op zijn vandaag jarige Jan. Afkomstig uit Eindhoven respectievelijk Breda, maar nu al weer zeven jaar in Schiedam wonend, brengen zij een stuk Brabantse gastvrijheid naar de Jeneverstad. Op de foto onder zie je dat de slopers al flink bezig zijn op Hoogstraat nummer 89. In het linkerpand komt hun erfgoedlogies.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.   
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker