De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ernest van der Kwast in Literair Café

Ernest van der Kwast in Literair Café

SCHIEDAM - Op donderdag 20 februari aanstaande is Ernest van der Kwast de gast in het Literair Café. Naast schrijver is Ernest ook presentator en in die rol trad hij geregeld op in Schiedam. Nu zal hij voorlezen uit zijn eigen werk. NRC noemde Van der Kwast 'een groot komisch talent'.  

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay (India). Hij debuteerde met 'Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen'. Hij brak door met zijn roman 'Mama Tandoori' (2010), die in Nederland en Italië een bestseller werd. In 2012 verscheen de novelle 'Giovanna’s navel' en drie jaar later verscheen de roman 'De ijsmakers'. Hij won met deze roman de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. In 2016 verscheen 'Het wonder dat niet omvalt'. Van begin 2016 tot begin 2017 was Van der Kwast Vrije Schrijver van de VU. In deze hoedanigheid interviewde hij vluchtelingenstudenten over hun drijfveren, plannen en dromen voor hun leven in Nederland. Dat resulteerde in november 2017 in de publicatie van 'Jouw toekomst is mijn toekomst', een aangrijpend boek met moedige verhalen die ons anders laten kijken naar mensen die de oversteek naar Europa hebben gemaakt.

Kaarten zijn te koop via www.debibliotheekschiedam.nl en bij de Schiedamse boekhandels. Boekverkoop tijdens de avond wordt verzorgd door Het Schiedams Boekhuis.

Literair Café
Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs (ditmaal dus op de voorlaatste donderdag van de maand). Het zijn inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden en bij de afsluitende borrel.

Donderdag 20 februari van 20.00 tot 22.00 uur 
Bibliotheek in De Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Entree: € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5.)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: