De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Film in ’t Park: The Fakir en The Quake

Film in ’t Park: The Fakir en The Quake

SCHIEDAM - Op vrijdagavond 30 en zaterdagavond 31 augustus wordt er in de open lucht van Schiedams stadspark de Plantage op een groot scherm een speelfim vertoond. De films beginnen om negen uur. De toegang is gratis. Op vrijdag staat 'The Extraordinary Journey of the Fakir' op het programma en op zaterdag draait 'The Quake'. 

"Vorig jaar heeft de organisatie van Film op ’t Erf besloten dat er op het stadserf geen vervolg zou zijn. De organisatie vond de kosten van het 3-daags filmfestival niet in verhouding staan met het aantal bezoekers. Zelfs niet als het aantal bezoekers nog zou gaan groeien in de toekomst. Daarvoor was het plein te bewerkelijk voor een pleinbioscoop. Gelukkig was er wel een alternatief: Film in ’t Park in een van de oudste Stadsparken van ons land, de Plantage. Iets kleinschaliger en met meer samenwerking tussen Schiedamse partijen", zo licht Edwin Spek van de festival-organisatie toe.

Op vrijdag draait de feelgoodfilm The Extraordinary Journey of the Fakir. De film gaat over de Indiër Ajatashatru Lavash Patel die zijn hele leven mensen voor de gek houdt met zijn straatmagie en fakir-stunts in zijn vertrouwde buurtje in Mumbai. Wanneer hij besluit een reis te maken om zijn vader te vinden die hij nooit heeft gekend, wordt hij onverwachts meegesleept in een eindeloos avontuur, met dank aan een IKEA-kast.

De tweede avond is, net als bij Film op ’t Erf, voor de actie blockbuster. Dit keer is de Noorse rampenfilm 'The Quake' te zien. "Een rampenfilm waar menig Hollywoodfilm niet aan kan tippen", aldus de organisatie. In 1904 werd Oslo plots opgeschrikt door een aardbeving. Het was met 5.4 op de schaal van Richter de grootste aardbeving in Noorwegen. Seismologen houden sindsdien de zaak in de gaten en de voorspelling is dat eens in de honderd jaar de kans op een grote beving mogelijk is. Nu 115 jaar later zijn de signalen nog groter en tracht een man, Kristian Eikjord, de overheid ervan te overtuigen dat het land gevaar loopt en dat een grote ramp aanstaande is. Maar als de waarschuwing niet serieus wordt genomen, is het ieder voor zich in een rampenfilm die laat zien waar de natuur toe in staat is.

Iedere avond begint de film om 21.00 uur, maar vanaf 20.00 uur ben je al welkom op het terrein waar je je eigen kleed of stoel mag meenemen. Vind je dit te zwaar of onhandig, dan kun je bij de organisatie een stoel huren voor twee euro. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het evenementennieuws uit Schiedam e.o. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: