De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

SVV-voorzitter Pim Koning

'Géén zin om een circus op te tuigen'

'Géén zin om een circus op te tuigen'

VOETBAL - Na de invoering van de nieuwe coronaregels rondom voetbal laat voorzitter Pim Koning van SVV weten dat het bestuur unaniem heeft besloten om ook de trainingen voor de jeugd tot en met 18 jaar voorlopig niet door te laten gaan.

Boven de 18 is er volgens de algemene regels helemaal geen activiteit mogelijk (geen wedstrijden en geen trainingen), onder de 18 jaar zijn er geen wedstrijden, maar is wel training toegestaan. SVV heeft echter anders beslist. Koning: "Binnen de zaterdagselectie zijn er momenteel twee vastgestelde coronabesmettingen. Wat betreft de jeugd, die wel zou mogen doortrainen: we zijn een club die afhankelijk is van vrijwilligers en ook die willen we niet blootstellen aan een mogelijk coronabesmetting. We zouden binnen de club een heel circus moeten optuigen om de trainingen van de jeugd door te laten gaan. Nou, wij zijn geen circusartiesten, maar goedwillende vrijwilligers, dus aan het optuigen van een circus beginnen we maar niet."

Ook bij de vorige lockdown week SVV gedurende een tijd af van wat veel verenigingen wél deden, namelijk niet doorgaan met trainen voor de jeugd, terwijl andere  verenigingen wel trainingsactiviteiten voor de jeugd organiseerden. En nu volgt SVV opnieuw zijn eigen weg. Koning legt uit: "Je kunt wel met de muziek meelopen, en doen wat iedereen doet, maar wij vinden dat wij als bestuur van een vereniging een geheel eigen verantwoordelijkheid hebben om onze leden, onze vrijwilligers en iedereen eromheen te beschermen. Het wordt langzamerhand kouder en natter en veel van onze jeugdleden en hun ouders komen op de fiets naar de trainingen. De kinderen worden afgezet, want de ouders mogen niet mee naar binnen. De kinderen kunnen niet in de kantine, mogen niet douchen en moeten dus na een goede training bezweet en al wachten op ouders of zelfstandig terugfietsen naar huis. Dat leidt misschien niet direct tot een coronabesmetting, maar mogelijk wel tot verkoudheid en andere ziektes en ook dat is iets wat we als club niet willen. Ook komen er mensen met de auto, maar dat is ook niet ideaal. Ook in Rotterdam West en Vlaardngen hebben we leden; rijden die ouders in het uurtje heen en weer, of blijven ze ergens geparkeerd wachten? Het is allemaal verre van ideaal. We hebben daarom na ruim overleg in het bestuur met algemene stemmen besloten deze trainingen van de jeugd ook niet door te laten gaan, zeker voor twee weken en wellicht voor vier weken. We hebben inmiddels begripvolle reacties en steunbetuigingen van de ouders mogen ontvangen."

"Voor veel spelers geldt dat ze best een tijdje zonder de bal kunnen, maar dat ze wel hun conditie op peil moeten houden. Dat kunnen ze natuurlijk ook in individueel in het Beatrixpark of op een andere plek in de stad doen.  Daarin willen we ze graag stimuleren. Wij zijn aan het denken over creatieve oplossingen, voor senioren en voor jeugd."

Ook landelijk is er aandacht voor de eigen aanpak van SVV. Koning: "Ik ben hierover vandaag onder meer al door De Telegraaf en door het Algemeen Dagblad gebeld voor een toelichting. Wat steeds de kern van de zaak is die ik benadruk: we willen heel graag dat er gesport wordt, dat er gevoetbald wordt, maar nooit ten koste van alles." 

Foto: Pim Koning (foto door Louise Melchers)

 

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker