De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Van 'koe in de wei' tot 'melk in het glas'

Ga kijken bij veeboer Rodenburg

Ga kijken bij veeboer Rodenburg

SCHIEDAM -  Op 10 juni kun je in het teken van de Open Boerderijdagen de boerderij bezoeken van de familie Rodenburg, aan de Woudweg 24 in Schiedam. 

Dit jaar organiseert Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen op vrijdag 31 mei en maandag 10 juni 2019. 69 melkveehouders in heel Nederland nemen dit jaar deel en openen op de vrijdag na Hemelvaart en op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. 

De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen. 
  
Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind) proeven in de zuivelbar. 
  
Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. Op 31 mei kun je in de buurt van Schiedam terecht bij de boerderij van familie Van den Berg in Schipluiden, adres: Schipluiden - Familie van den Berg – Rotterdamseweg 223 - 2636 KC.

Foto's door Martine Berendsen

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker