De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Seksinrichting stuurt vergunningen terug

Geen bordeel in ’s-Gravelandsepolder

Geen bordeel in ’s-Gravelandsepolder

SCHIEDAM - Er komt definitief geen seksinrichting in het bedrijvengebied ’s-Gravelandsepolder aan de Van Vlissingenstraat 2b in Schiedam. Dit is tegenover de jachthaven in het pand waar eerst een partijhandelaar was gevestigd.

De aanvraag omgevingsvergunning voor de Van Vlissingenstraat 2 B, 3125 CA te Schiedam, kwam bij de gemeente binnen op 10 juli 2017. De daarin gebruikte projectomschrijving luidt ‘seksinrichting met 10 werkkamers’. De gemeente verstrekte medio december een vergunning voor de vestiging. Ad van Geloven, bestuurslid van Ondernemersvereniging ’s-Gravelandsepolder zei in januari 2018: “De vergunning is medio december, kort voor de kerstdagen, afgegeven. De verbouwing is inmiddels in volle gang. Een jurist van de gemeente heeft ons laten weten, dat we geen mogelijkheden meer hebben om tegen te gaan dat er inderdaad een seksinrichting open zal gaan op genoemd adres. Wij hebben gisteren als ondernemersvereniging een vergadering gehad, waarbij ook bewoners van de Polderweg aanwezig waren en bewoners van het eveneens nabij gelegen woonwagenkamp en vertegenwoordigers van de jachthaven. Wij zijn met z’n allen onthutst over de aanpak van de gemeente.” Ook de NOS Radio besteedde aandacht aan de ontstemde reacties van omwonenden en van in het gebied gevestigde ondernemers. 

De houder van de diverse afgegeven vergunningen meldt ons: "We hebben uit eigen beweging onze vergunningen teruggestuurd naar de gemeente Schiedam, er komt geen seksinrichting!" en "De reden hiervoor is simpel, het gaat hierbij om veiligheid die wij niet kunnen waarborgen, de gemeente Schiedam wil heel veel, maar beschikt over net teveel verenigde tegenstaande inwoners."

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het vestigingsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: