De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Viltwerk van Magda Meijer in Pakje Kunst

Geometrische vormen en felle kleuren

Geometrische vormen en felle kleuren

SCHIEDAM - Binnenkort vind je in Pakje Kunst Schiedam ook werk van Kaat Haarindewar, beter bekend als Magda Meijer. Speciaal voor deze pakjes heeft ze van vilt sleutelhangers in geometrische vormen en in felle kleuren gemaakt. "Je ziet zo snel waar je sleutels liggen," vertelt ze.

door Louise Melchers (foto door Ine Elderkamp)

Magda is al zo'n tien jaar aan het vilten. Tijdens een regenachtige vakantie kreeg ze een briefje onder ogen van iemand die een cursus vilten gaf. Daar leerde ze de techniek. Wat ze maakt hangt af van de wol die ze gebruikt. Magda:  "Ik ben als het ware aan het communiceren met de wol, het is een soort samenwerking en dan ontstaat er iets. Soms zijn dat halsversieringen of haarversieringen, dan weer zijn het sjaals, tasjes of een lampekapje. Ik bewerk de kant-en-klare wol met natuurlijke zepen, zoals groene zeep of olijfoliezeep. Ik laat graag zien wat ik maak en je kunt dit ook zien op mijn site."

Magda komt uit een hele creatieve familie. Haar vader fotografeerde en schilderde naast zijn werk, want hij moest ook een gezin onderhouden. Van haar moeders kant heeft ze het talent voor acteren en handwerken. Haar vader noemde haar altijd liefkozend Kaat Haarindewar en die naam gebruikt ze nog steeds graag. Magda: "Een tijd lang hield ik onder die naam een blog bij waar mijn viltwerk te zien is, maar momenteel kom ik daar helaas niet erg aan toe."

Naast het viltwerk is Magda actief met kleinschalige theatervoorstellingen. Als Vrouwtje Buurvrouw en Meneer Plinggg...! treedt ze samen met Auke Pol regelmatig op in bibliotheken. Zo is ze komende kinderboekenweek op 10 oktober in Vlaardingen te zien. Magda acteert en leest voor en Auke improviseert daar muziek bij. Ook treedt ze met Ati Bastiaanse op als Dotje en Lotje. Wil je meer weten over theater, stuur dan een berichtje naar info@potdoosie.nl. 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker