De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ten minste 6 gedichten per jaar

Gezocht: Stadsdichter Schiedam (v/m)

Gezocht: Stadsdichter Schiedam (v/m)

SCHIEDAM - De gemeenteraad heeft op 3 juli 2018 uitgesproken dat Schiedam een Stadsdichter verdient. Het Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam mogen gaan zoeken naar de Stadsdichter van Schiedam.

De spelregels voor het werven zijn opgesteld: wat mag een Stadsdichter verwachten, wat mag van een Stadsdichter worden verwacht?
De Stadsdichter draagt bij aan het culturele aanbod in Schiedam en de promotie van de stad. De bijdrage bestaat uit ten minste 6 Stadsgedichten per jaar. De Stadsdichter, LGS en de gemeente bepalen in onderling overleg voor welke gelegenheden/activiteiten de Stadsdichter een gedicht maakt. De Stadsdichter presenteert, zo nodig, het gedicht. Alle gemeentelijke media zijn beschikbaar voor het publiceren van de Stadsgedichten. LGS verstrekt de gedichten ook aan andere media en gaat op zoek naar meer mogelijkheden tot publicatie. De Stadsdichter kan ongevraagd, buiten de 6 afgesproken, Stadsgedichten schrijven; daarvoor gelden dezelfde publicatiemogelijkheden. De gedichten blijven eigendom van de Stadsdichter; gedurende de tijd waarvoor de dichter is aangesteld hebben de gemeente Schiedam en LGS het recht de gedichten te publiceren. LGS stelt de Stadsdichter aan voor een periode van 2 jaar, met de mogelijkheid van verlenging, en betaalt een jaarlijkse vergoeding van € 2500,- In een contract staan de verwachtingen over en weer.

Iedere Schiedammer kan Stadsdichter worden. Heb je interesse? Stuur vóór 15 november 2018 een mail met motivatie en een speciaal geschreven Nieuwjaargedicht naar stadsdichterschiedam@gmail.com

De selectie gebeurt door een commissie van deskundigen. Daarin zullen in ieder geval zitting hebben een stadsdichter, iemand van de Bieb, iemand van LGS, een boekhandelaar. Als de Stadsdichter uitverkoren is, zal het gemeentebestuur hem of haar installeren (liefst tijdens de Nieuwjaarsreceptie) waarmee de Stadsdichter een officiële status krijgt. Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan vraagt de selectiecommissie dat je ten minste 10 eigen gedichten/teksten meeneemt. Bij het gesprek schuift ook een Stadsdichter uit een andere stad aan.

Derek Otte, de Stadsdichter van Rotterdam, had de eer een gedicht voor te lezen tijdens de laatste rit van de Hoekse treinlijn (foto door Jan Schrijver)


 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker