De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedam is in ons land de stad met:

Grootste risico op een overval

Grootste risico op een overval

SCHIEDAM - De Telegraaf heeft een 9 minuten durende video in de rubriek 'De gevaarlijkste plekken van Nederland' gewijd aan het risico op een overval. Een top vijf wordt genoemd, met op nummer 5 Rotterdam, op 4 Capelle aan den IJssel, op 3 Amsterdam, op 2 Vlaardingen, en op nummer 1 Schiedam.

In onze stad worden 2,4 overvallen per jaar gepleegd per 10.000 inwoners. Omgerekend komt dat neer op 19 overvallen in Schiedam per jaar. Ter vergelijking, bij de nummer 5, Rotterdam, is dat risico 2,0 overvallen per jaar per 10.000 inwoners. In alle andere steden van Nederland dan genoemd vijftal loop je dus minder risico op een overval. 

"Vrezen voor je leven en veel (psychische) schade. Weinig gebeurtenissen hebben meer impact op een ondernemer dan overvallen te worden. Wilson Boldewijn bekijkt waar in Nederland ondernemers het hoogste risico hierop lopen en praat met slachtoffers", schrijf de Telegraaf. Boldewijn interviewt in de Lange Kerkstraat in Schiedam Joeri Vig van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Ook spreekt hij met overvallen ondernemers Mitzi Ottevanger van Mitzi Mode aan de Boterstraat in Schiedam en Patrick Lagerwaard van PED's Sports Centre aan de Westfrankelandsedijk in Schiedam. 

Onder deze link kun je de video van Telegraaf VNDG bekijken. Productie door Zodiak Nederland. 

Afbeelding: fragment uit bovengenoemde video van de Telegraaf

De afgelopen dagen waren er verschillende overvallen in Schiedam.
Lees bijvoorbeeld: Avondwinkel Gorzen: https://deschiedammeronline.nl/detail-stad/gewapende-overval-op-avondwinkel-gorzen
en: Spar Stationsplein: https://deschiedammeronline.nl/detail-stad/gewapende-overval-op-spar

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politienieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker