De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

HBSS wint opnieuw en is bijna veilig

HBSS wint opnieuw en is bijna veilig

VOETBAL - De voetballers van HBSS zijn bezig aan een indrukwekkende eindspurt. Ook de tweede wedstrijd in de nacompetitie, tegen Vredenburch, werd met glans gewonnen. De 2-0 zege was een schrille afspiegeling van het werkelijke krachtsverschil. De gasten uit Rijswijk kwamen nauwelijks gevaarlijk voor het thuisdoel.

door Ton de Leede

De fans van Vredenburch toonden vrijdagnacht meer lef dan de voetballers zaterdagmiddag op het veld. Als ludieke actie hadden Vredenburchse lefgasten het speelveld in Schiedam opgeleukt. Zo waren de beide doelen en dug-outs dichtgeplakt en volgehangen met stickers van Vredenburch. ,,Ik houd erg van zulke acties,'' lachte HBSS-trainer Toon Wolters (foto) voorafgaand aan het belangrijke duel, ,,daar kun je om lachen en haalt de spanning een beetje weg.''

De eerste slag was dus voor de gasten, maar de allesbeslissende tik deelden de gastheren uit. Na GSC ESDO, dat met 4-3 werd verslagen, was Vredenburch, als vierde geëindigd in de 4e klasse C met een periodetitel, het tweede slachtoffer van de oranjehemden. Als collectief stond HBSS andermaal als een huis op een veld waarover diagonaal een stevige wind blies. HBSS, dat opnieuw op eigen veld mocht aantreden in de nacompetitie, was duidelijk de betere ploeg. Al na een klein kwartier kwam HBSS op 1-0 door de belangrijke Junior Albertus. Pas een kwartier voor tijd viel de beslissing. Rachid Bouali, ook een belangrijke goalgetter, wist met een gericht schot de 2-0 op het bord te brengen. Zo blijft Vredenburch gewoon vierdeklasser en blijft HBSS de hoop op behoud van het derdeklasserschap houden.

,,We hebben niet eens geweldig gevoetbald,'' aldus de kleine generaal van Harga, ,,maar als je niks weggeeft weet je dat het goedkomt.

Volgende week speelt HBSS de finale van de nacompetitie tegen TOGB (za). Op dit moment is de neutrale speellocatie nog niet bekend.

Archieffoto Toon Wolters (foto door Louise Melchers)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het sportnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker