De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Informatie-avond

Herinrichting 'Hoogstraat Plus'

Herinrichting 'Hoogstraat Plus'

SCHIEDAM - Dinsdagavond 18 juni tussen 17.00 uur en 19.00 uur wordt voor bewoners, ondernemers en betrokkenen een inloopbijeenkomst gehouden over de definitieve plannen voor de herinrichting van de Hoogstraat in Schiedam.

Sinds 2017 hebben bewoners, ondernemers en betrokkenen inbreng geleverd over een toekomstbestendige en duurzame visie voor de Hoogstraat. Deze inbreng, ideeën en wensen voor de buitenruimte en het programma zijn verwerkt en in juli 2018 zijn de eerste schetsen van de inrichting voor de straat getoond. In november 2018 zijn de verdere uitwerkingen van het inrichtingsplan (voorlopig ontwerp) gepresenteerd. Ondertussen is het definitieve inrichtingsplan gereed. Vanaf woensdag 19 juni aanstaande zal dit gedurende 6 weken tijdens de openingstijden in SHOP aan de Hoogstraat 142 ter inzage liggen. De SHOP is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Als aftrap hiervan wordt een inloopavond gehouden. Tijdens deze inloopavond zijn de betrokken specialisten aanwezig. Zij kunnen eventuele vragen beantwoorden.

Verlichtingsplan
Het ontwerpbureau voor de verlichting ‘Atelier LEK’ zal op 18 juni ook aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen over de nieuwe gevelverlichting. Voor pandeigenaren die hiermee te maken krijgen, wordt op donderdagavond 13 juni a.s. een informatiebijeenkomst georganiseerd over de nieuwe openbare verlichting aan de gevels. Tijdens deze avond worden ook de juridische technische consequenties van verlichting en spankabels aan de gevel toegelicht. 

Groen in de Hoogstraat
Een wens vanuit de participatiebijeenkomsten is het toevoegen van groen in de Hoogstraat. Een mogelijkheid die hiervoor in het inrichtingsplan is meegenomen, is het realiseren van
geveltuinen en/of het plaatsen van groenbakken. Via een ‘groen menukaart’ kun je als ondernemer of bewoner zorgen voor de invulling van groen en het onderhouden daarvan. 

Planning en vervolg
Vanaf woensdag 19 juni wordt zoals hierboven gemeld het definitieve inrichtingsplan gedurende 6 weken ter inzage gelegd in SHOP op Hoogstraat 142. Hierna worden het inrichtingsplan en verlichtingsplan technisch uitgewerkt. Het is de verwachting dat dit in september gereed is, waarna de aanbestedingsprocedure van start gaat. Het streven van de gemeente is om februari 2020 te starten met de (gefaseerde) uitvoering. 

Ilja Arends is projectleider Hoogstraat Plus.

Foto door Louise Melchers

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van werkzaamheden in Schiedam. Alvast dank.​

4 commentaar(en) op artikel "Herinrichting 'Hoogstraat Plus'"

ik zou ook graag op de hoogte wilen gehouden worden over wat er gaat spelen met de herinrichting van de Hoogstraat

Door: joop Op:

Richt gezellige winkels in, waar je bestelde dingen van internetwinkels kunt ophalen.

Maak niet overal een horecabedrijf van.

Ik eet 3 keer per dag. En de vier biertjes in de week, wordt een uitbater niet vet van.

Ik ben benieuwd!!

Door: Wim Degeling Op:

Knap een stel puien op en maak een paar mooie winkels. Niet die goedkope rommel. Het was altijd een reuze gezellige straat. Alles is zooooo verouderd! Jammer hoor...

Succes gewenst.... een paar goede bouwkundige ing. niet die prullen die de stad verpesten!!!

Sorry voor die jongens.

Door: Joke Zetteler Op:

Deze Hoogstraat is al zoveel keer heringericht door deskundigen van de gemeente(?) ik hoop dat het ooit nog eens goed zal komen!

Succes ermee.

Door: Ad van Geloven Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker