De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Oud-directeur Beukenhof en bedenker van Park Kethel

Herman Ketel (80) is overleden

Herman Ketel (80) is overleden

SCHIEDAM - Afgelopen maandag is Herman Metske Ketel op tachtigjarige leeftijd in het ziekenhuis in Zwolle aan de gevolgen van corona overleden. 

Herman Ketel woonde in Schiedam en keek vanuit zijn huis, waarin hij samen met zijn echtgenote Nanny woonde, uit op het Park Kethel. Herman was de ontwerper van dit park. Toen er plannen waren om de tramlijn dwars door Park Kethel aan te leggen, heeft Herman met andere bewoners er met succes voor geijverd dat er uiteindelijk een andere route gekozen werd.

Herman kende de weg binnen de gemeente als geen ander. Hij was er vele jaren werkzaam, in zijn laatste functie als directeur van de gemeentelijke begraafplaats Beukenhof. Nog voor de overname van de begraafplaats door Yarden ging Herman met pensioen.

Wij spraken met Hermans schoonzoon Marcello Stewart: "Op de Beukenhof liep hij altijd rond met een speldje met twee vraagtekens erop. Als men hem vroeg wat die betekenden, antwoordde hij: 'Wat zou je doen als je zelf vandaag zou sterven?  En weet je zeker of je in de hemel komt?' Mijn schoonvader was overigens nog in een prima conditie. Wij wonen zelf in Hellevoetsluis en hebben daar een flinke tuin en Herman was dol op tuinieren. Hij kwam regelmatig uit Schiedam naar ons toe op de fiets! Het is nu vrijdag 16 oktober, we denken dat hij tien dagen geleden besmet zal zijn geraakt. Het is een echte rot ziekte en het is erg snel gegaan. Mijn moeder was ook besmet. Afgelopen zaterdag was mijn schoonvader er zo slecht aan toe dat hij met de ambulance naar het Vlietland Ziekenhuis is gebracht. Daarna is hij overgebracht naar het Isala Ziekenhuis in Zwolle. We hebben godzijdank als familie in Zwolle goed afscheid kunnen nemen van Herman. Hij zei op het laatst, helder van geest als hij nog was maar lichamelijk in een dag of 4 à 5 gesloopt, 'ik zie Jezus'. Dat sterkt ons. Mijn schoonmoeder is inmiddels gelukkig aan de beterende hand."

Herman Ketel (5-1-1940 - 12-10-2020) laat een vrouw, 2 dochters, 3 zonen en 15 kleinkinderen achter. Herman wordt aanstaande dinsdag begraven op de begraafplaats van de Dorpskerk in Kethel. Om 13.00 uur is er een dienst. Die is wegens de coronacrisis besloten.

 

33 commentaar(en) op artikel "Herman Ketel (80) is overleden"

Hartelijk dank voor het schrijven en plaatsen van dit mooie artikel over onze vader. Ronald Ketel, oudste zoon.

Door: Ronald Ketel Op:

Graag gedaan Ronald en heel veel sterkte voor jullie allen in het verwerken van dit ontzettende verlies

Door: Jan Schrijver Op:

Lieve familie wat spijtig dit bericht.Mijn gedachten en gebed zijn bij jullie

Door: Anca Waque Op:

Wat een droevig bericht. Ik wens de hele familie maar vooral Nanny heel veel sterkte. Heb als oude over buurvrouw goede en leuke herinneringen aan de fam. Ketel .

Door: Eveline Winkler Op:

Een bijzondere man is naar zijn Hemelse Vader heengegaan. Gecondoleerd, en heel veel sterkte! Ik

Door: Gerard Grimbergen Op:

Gecondoleerd met het verlies van Herman Ketel. Heel veel sterkte aan de nabestaanden. Ik ken deze persoon niet maar ben enorm blij dat ik in het door hem ontworpen park Ketel mag wonen.

Door: Nicolette Schiks Op:

Lieve familie Kethel..ons medeleven en condoleances namens ons..met het verlies van Herman...

We hebben mogen genieten van z'n Hemelse wijsheid..vooral huwelijk seminars hebben we ervaren als geen ander,lekker direct,destijds in het Cincinnati geb. Vlaardingen bij Arjen en Efi Knevel..maar goed Herman bevorderd tot de Heerlijkheid,wat zullen ze lachen daarboven...

Door: André en Sylvia Bakker Op:

Gecondoleerd met het verlies!

Door: Jeoren Wemmenhove Op:

Gecondoleerd en heel veel sterkte met het verlies van Herman.

Hij was een markante persoonlijkheid.

Door: Iris Jansen-Stienen Op:

Gecondoleerd en sterkte toegebeden.

God bless you all

Door: Monique Bakker Op:

Lieve Nanny ,familie en vrienden , ik wil jullie Gods kracht en troost toebidden met het overlijden van Herman, hij heeft mij geïnspireerd in het delen van het het evangelie wat we samen deden in o.a. Rotterdam en Schiedam, we hopen spoedig de oogst te mogen zien hiervan , liefdevolle groet , Cornelis

Door: Cornelis Op:

Dear Ketel Family,

We are so sorry to hear the loss. We recently moved to the neighbourhood and we used to have nice little chats with Herman. Although we are new but we will miss him so dearly.

Our thoughts and prayers are with you all.

Door: Ravi & Kranthi Op:

Ach ik hoorde het in Luxemburg waar ik al 17 jaar woon. Toen ik nog in Schiedam woonde hadden we veel contact met Herman en Nanny. Herman zei altijd. Ik wil graag 80 worden. Dan is het goed voor mij.

Herman is bij Vader God

Nanny sterkte. Jouw hulp is van dezelfde Vader

Lieve groet Neeltje

Door: Neeltje Op:

Nu 40 jaar geleden kwamen een vriend en ik bij Herman en Nanny Ketel terecht, opgezocht in een telefoonboek, omdat we op zoek waren naar God. Het was die avond dat wij beiden onze knieën gebogen hadden, alhoewel ik nog een hele lange weg te gaan had... Al die jaren zijn we vrienden gebleven, en hun steun aan ons, in de vele moeilijke tijden die wij mee hebben gemaakt, is onbetaalbaar, warm, hartelijk en gemeend geweest. We zullen hem missen! Maar zo dankbaar dat we hem weer zullen zien, samen bij onze Hemelse Vader! Lieve Nanny, dat de vrede Gods je mag vervullen!

René en Jacqueline de Grorot, Zuid-Frankrijk

Door: René de Groot Op:

Lieve familie Ketel, heel veel sterkte met dit verlies.

Ik herinner me altijd nog die les in vertrouwen van Herman aan mijn vader, waarin mijn vader ergens ongezien een handtekening moest zetten en hij zomaar jullie oude piano kreeg!

Wat een mooi en warm gezin.

Liefs, Petra Marbus

Door: Petra Marbus Op:

Mooie en sympathieke herinneringen aan Herman in de tijd dat we DGW en ONS - samenwerkten. Verdrietig dat hij aan de gevolgen van Corona is overleden. Familie gecondoleerd.

Door: Mari Op:

Lieve familie,

Gecondoleerd met het overlijden van Herman wat een triest einde in zo'n korte tijd. Wij wensen jullie allen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Lieve Nanny, wij wensen jou beterschap toe.

Door: Peter Anneke Ham Op:

Lieve familie,

Gecondoleerd met het overlijden van Herman. Heel veel sterkte Nanny en de kinderen en achterkleinkinderen. Een groot gemis, maar niet voor altijd!

Hartelijke groeten,

Basem en Marleen

Door: Marleen Sharoubim-Pranger Op:

*kleinkinderen

Door: Marleen Sharoubim-Pranger Op:

Vanmiddag kreeg ik dit verdrietige bericht via een vriendin, dat "onze" mooie fluiter voor Jezus en humoristische Herman overleden is. Hoe verdrietig voor jou lieve Nanny en jullie kinderen en kleinkinderen. Ik bid jullie heel veel sterkte en kracht toe in deze dagen van afscheidnemen. alle shalom.

Door: Dirkje Zijlstra Op:

Lieve Nanny en kinderen,

Geschokt waren wij door het nieuws dat Herman zo onverwachts is gestorven.

We bewaren hele mooie herinneringen. Op 17 jarige leeftijd, ging ik (Rene) als zijn buurjongen met hem mee naar koffiebars en gemeenten, zo heb ik de weg naar de Heer gevonden, waar ik hem altijd dankbaar voor blijf!

Lieve familie, we bidden voor jullie voor troost en kracht, hij is bij God, hij is thuis!

Door: Rene en Heleen Ham Op:

Beste Schiedammer Online, een markante Schiedammer is overleden. Heel fijn dat jullie daar op deze manier aandacht aan besteden. Goed om te lezen dat Herman veel voor Schiedam heeft betekend. Ik kan uit eigen ervaring en getuigenissen van anderen schrijven dat hij ver buiten Schiedam ook heel veel heeft betekend voor zijn medemens. Wij zijn dankbaar voor zijn leven. Hij was vaderlijk, empathisch, betrokken, opgewekt en positief. Een voorbeeld als mens, vader, echtgenoot, burger en gelovige. Gecondoleerd familie, Schiedam en vrienden. Herman, We will meet again.

Door: David Koerts Op:

Wij woonden vroeger bij Herman in de buurt. Altijd als we zijn bekende fluit-melodie hoorde wisten we dan Herman in de buurt was!

Wat een lieve man en wat hebben we veel van hem geleerd op het gebied van je vertrouwen op God stellen.

Hij is nu veilig in Jezus armen! De beste plek!

Sterkte aan de hele familie!

Door: Leonie Maassen - Egberts Op:

Ha René, van harte gecondoleerd met het verlies van je vader. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Je achter-achternichtje Carine

Door: Carine Annot Op:

Lieve Nanny en verdere familie,

Gecondoleerd met het onverwachte overlijden van Herman. De wereld is er weer een stukje minder mooi door geworden.... Wens jullie heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Door: Peter van der Toorn Op:

Nanny, Ik ben blij dat ik vele jaren een collega van Herman ben geweest zowel op de begraafplaats Stadskantoor en de kwekerij, Herman was een fijne collega en een goed mens, ik wens jou en de kinderen heel veel sterkte de komende tijd, nogmaals gecondoleerd en sterkte, Jan van Beers.

Door: Jan van Beers Op:

Lieve Nanny en alle kinderen en kleinkinderen. Jullie verdriet zal groot zijn en de leegte enorm. Ik bid dat jullie troost vinden bij de hemelse Vader in dit verdriet. En dat jullie elkaar mogen sterken in deze leegte die ontstaan is.

Lieve groeten

Gabriella

Door: Gaby Geertsma van Vliet Op:

Ik heb Herman als chef van de tekenkamer bij gemeentewerken Schiedam meegemaakt van 1972 tot 1974 en hem leren kennen als een aimabel mens: goede herinneringen!!

Door: Wim van der Kraan Op:

Beste familie Ketel,

We zijn dankbaar voor het leven van Herman! Hij was, samen met jou, Nanny, één...

Sterkte hoor en ...het beste deel komt nog!

Hartelijke groeten

en Gods Zegen !!!

Arie en Ada,

Mirjam, Arjan en Elin

Door: A.J. de Bruin Op:

Lieve Nanny,

Jij en je familie van harte gecondoleerd met Hermans overlijden. Jullie zijn zo'n kostbaar stel en hebben een speciaal plekje in ons hart. Jullie zijn voor ons een enorme bemoediging geweest in ons huwelijk en ons geloof. Heerlijk dat Herman nu bij Jezus mag zijn, maar wat doet het pijn om hem te missen... We wensen en bidden je alle troost en kracht toe. Hug.

Arend en Lieneke

Door: Arend en Lieneke Feitsma Op:

Lieve Nanny , en alle kinderen.

Ik hoorde het ongelooflijke nieuws en wil jullie vanuit Hellevoetsluis een hart onder de riem steken.

Jullie vader, en jullie allemaal heb ik persoonlijk goed leren kennen in mijn tiener en jeugd jaren vanuit de gemeente in Schiedam.

Ik bid jullie allen Gods vrede toe.

Dennis en Ellis (mijnsbergen)van Hunen.

Door: Dennis Van Hunen Op:

Lieve Nanny, van harte gecondoleerd met je grote verlies. Wij zijn Efke en Truus, broer en schoonzus van Maja Berns. Bij Maja hebben we elkaar ontmoet. En nu dit plotseling heengaan van Herman, verschrikkelijk! We bidden je Gods liefdevolle ttroost, kracht en nabijheid toe. Sterkte in dit grote gemis. Leef in de zegen van de Vader! Lieve groetjes van Efke en Truus.

Door: Efke en Truus van Lavieren. Op:

Lieve familie, Nanny,Mijn oprechte deelneming. Wat een droevig nieuws, zoveel geleerd van Herman en ook veel plezier gehad tijdens het evangeliseren. Altijd alert op een opening om over Jezus te kunnen praten. Ik wens jullie allemaal zoveel sterkte met dit verlies. Wat fijn dat hij Jezus kon zien, degene die hij met hart en ziel diende.

Door: maatje langbroek Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker