De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hermes-DVS eert toppers

Hermes-DVS eert toppers

SCHIEDAM - In de week dat het op het stadhuis lintjes regende, was het ook bij Schiedams oudste voetbalvereniging goed raak. De 88-jarige Aad van Diest, roemrucht doelman van het kampioenselftal van 1952 en tot voor kort nog sterk golfend op het jaarlijkse Hermes Open, kreeg op de Ledenvergadering de gouden onderscheiding voor zijn 75-jarig lidmaatschap opgespeld. Diezelfde eer viel oud-eerste elftalspeler Daan Talmon ten deel.


door Frans de Mol


Andere club-coryfeeën die door voorzitter Marinus Elenbaas en erevoorzitter Will van Wijk in het blauw-witte zonnetje werden gezet, waren oud-trainer Paul de Roos en Cock van de Gaag (beiden 50 jaar lid), cricketcrack  Harro Seelaar, jeugdcoördinator Lodewijk Bovy en Cem Dogan (allen 25 jaar lid).

Ted Hartman en Ber de Koning werden met unanieme stemmen benoemd tot erelid. Ted Hartman heeft een onuitputtelijke reeks van taken bij Hermes-DVS vervuld zoals cricketvoorzitter, voetbalbegeleider, cricket-umpire, eindredacteur clubblad, statisticus cricket en is tot op de dag van vandaag nog actief als archivaris, barmedewerker en lid van de werkploeg. Ber de Koning is al ruim dertig jaar de gangmaker en inspirator van het florerende jeugdvoetbal bij de Hargabewoners. Opperregelaar voor jeugd-wedstrijden, toernooien en het strikken en coachen van begeleiders, scheidsrechters en bardienstsupport.

Oud-cricket-international en speler van het eerste cricket-elftal Nick Statham werd volledig verrast met zijn benoeming tot lid van verdienste. Nick speelt al 27 seizoenen onafgebroken in het eerste team van Hermes DVS en heeft afgelopen jaar zijn 10.000e run voor één topklasse-vereniging gescoord. Hij is daarmee het vierde lid van een zeer exclusief Nederlands gezelschap, waartoe ook Excelsior’s Luuk van Troost behoort. Nick is inmiddels ook op het bestuurlijke cricket-front actief als technisch manager bij de blauw-witten.

 

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.  

 

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker