De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Herweijer in Spaland is open

Herweijer in Spaland is open

SCHIEDAM - In Winkelcentrum Spaland is dit weekeinde Herweijer kwaliteitbakkers geopend. Deze winkel is gevestigd tegenover de winkel van Albert Heijn en naast aan de ene kant Slagerij van Selm en aan de andere kant slijterij Gall & Gall. 

Jan Willem de Boer van JW TV nam zaterdag een kijkje in de winkel en sprak met medewerkster Angelique (zie foto boven). De winkel gaat dagelijks open om 8.00 uur, maar haar werkdag begint nog een uur vroeger. Een deel van het brood komt uit de bakkerij, maar een ander deel wordt ter plekke in de winkel in Winkelcentrum Spaland gebakken. Een bijzonder brood dat in een behoefte blijkt te voorzien is bijvoorbeeld het veganistische brood dat de bakkerswinkel in zijn brede assortiment heeft. Herweijer biedt ook gebak en koekjes, waaronder de in onze buurstad Vlaardingen zo bekende ijzerkoekjes. Jan Willem vroeg zich af of zaterdag dé gebakdag van de week is. Dat is zo, zei Angelique, maar vrijdag is ook een dag dat er meer dan de andere dagen van de week gebak gekocht wordt door de mensen. 

Onder deze link kun je het interview van Jan Willem de Boer zien.

Ons eerdere artikel van 17 januari 2019:
In Winkelcentrum Spaland opent binnenkort een winkel van Herweijer kwaliteitbakkers. Deze winkel komt tegenover de winkel van Albert Heijn en naast slijterij Gall & Gall. 

Daarmee komen ijzerkoekjes, waarom Vlaardingen bekendstaat, nu wellicht ook naar Schiedam Noord. Herweijer is een van oorsprong Vlaardingse bakker en banketbakkerij, met inmiddels verscheidene filialen in Vlaardingen en verschillende filialen in onze stad. Zo werd in 2013 de bekende Schiedamse bakker en banketbakkerij Scholtes aan de Nolenslaan overgenomen. 

De nieuwe winkel in het winkelcentrum Spaland wordt ingericht in het voormalige pand van de ING Bank (zie eerste foto onder), dat al enige tijd leeg stond. In het voormalige bankgebouw is een tussenwand geplaatst, zodat er nu twee winkels in komen, die van Herweijer en ernaast Keurslagerij van Selm (zie hier ons artikel over de slager). 

Het winkelcentrum biedt voorts Bakker Ammerlaan (Hof van Spaland 23) en Bakkerij Hof van Spaland (Hof van Spaland 50), terwijl een deur verder op Hof van Spaland 52 bij de Turkse bakker brood gekocht kan gaan worden en nog een deur verder op nummer 54 gebak bij de MultiVlaai. 

De Turkse bakker op nummer 52 ging enkele maanden geleden dicht. Er werd de afgelopen tijd verbouwd, waarna de nieuwe eigenaar aanstaande zaterdag onder de nieuwe naam Garfield doner 'Brood en Kebab' open zal gaan (zie tweede foto onder). 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het winkelnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker