De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Voor kwetsbare zwangere- en pas bevallen vrouwen en baby's

Het Babyhuis opent in Schiedam

Het Babyhuis opent in Schiedam

SCHIEDAM - Op 1 oktober 2019 opent het Babyhuis Schiedam zijn deuren voor kwetsbare zwangere- en pas bevallen vrouwen. Het Babyhuis Schiedam is gevestigd aan de Willem de Zwijgerlaan 17 in Schiedam en wordt momenteel verbouwd. Er komen zeven slaapkamers waar moeders met hun pasgeboren kind kunnen verblijven.

Stichting het Babyhuis biedt opvang, behandeling en begeleiding aan (aanstaande) moeders om hen te ondersteunen bij het moederschap. Er wordt gewerkt aan een veilige hechtingsrelatie tussen moeder en kind en het uiteindelijke doel is dat zij zelfstandig kunnen wonen in een veilige leefomgeving. "Met deze opvang voorkomt het Babyhuis de vaak onnodige uithuisplaatsing, want er is niets zo schadelijk en traumatisch als het onnodig scheiden van een moeder en haar kind", aldus Stichting het Babyhuis.

Moeders vinden in het Babyhuis de rust om aan het moederschap te wennen. Daarnaast volgen zij het intensieve hulpverleningsprogramma, met als doel: het tot stand brengen van een veilige hechtingsrelatie tussen moeder en kind, het aanleren van (opvoed)vaardigheden, structuur aanbrengen in eigen leven en dat van het kind, begeleiding naar zelfredzaamheid, het creëren van een solide financiële situatie en het organiseren van huisvesting en een goede dagbesteding. "Stichting het Babyhuis wil moeders op een laagdrempelige en respectvolle wijze de gelegenheid bieden om – in een vrijwillig of gedwongen kader – de nodige vaardigheden op te doen, zodat zij na verloop van tijd in staat zijn hun kind zelfstandig een verantwoorde toekomst te bieden", zo stelt de stichting.

In de vijf jaar dat de stichting bestaat, heeft Het Babyhuis met zijn vestigingen in Dordrecht en Capelle aan den IJssel in totaal 145 moeders en hun baby’s opgevangen, met een slagingspercentage van 92%. Het Babyhuis in Capelle aan den IJssel wordt nu verplaatst naar Schiedam. Direct na de opening op 1 oktober zal de maximale capaciteit in Schiedam worden benut.

​Dankzij een lening van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. kon het pand worden aangekocht. Daarnaast verstrekt het Fonds een donatie voor de verbouwing van het pand. Ook het de Groot Fonds ondersteunt het Babyhuis Schiedam financieel. Met de komst van het Babyhuis is er nu een plek in de regio voor (aanstaande) moeders die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor hun baby. 

1 commentaar(en) op artikel "Het Babyhuis opent in Schiedam"

Bizar dat ze hiervoor weer een prachtige jaren dertig woning verminken. Begin zo'n huis op een betere plek.

Door: Mike Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker