De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedam, de gemeente met grootste stijging woningprijzen 2019

Het Brooklyn van Rotterdam

Het Brooklyn van Rotterdam

SCHIEDAM - De prijzen van huizen in Schiedam zijn sterker gestegen dan in geheel Nederland. Ook in vergelijking met Rotterdam stijgen de prijzen van woningen sneller in Schiedam. Appartementen vormen het woningtype in Schiedam dat de grootste prijsstijging kent. Dat blijkt uit analyses van het onderzoeksbureau Ortec Finance.

door Jan Schrijver

"De regio Rotterdam stak er in 2019 qua prijsstijgingen ten opzichte van de prijsstijgingen in de andere regio's in ons land consequent bovenuit. Binnen de regio Rotterdam stak de gemeente Schiedam er in 2019 qua prijsstijgingen consequent bovenuit. Dat is toch wel heel bijzonder, vonden mijn collega's en ik. Als je aan een willekeurig iemand zou vragen welke stad in ons land de grootste prijsstijgingen op de woningmarkt heeft, zal je naar alle waarschijnlijkheid niet het antwoord 'Schiedam' krijgen. Het is dus best een verrassende uitkomst en die verrassende uitkomst wilden wij graag via onze 'maandalert' onder de aandacht brengen", zegt senior-consultant Maarten-Jan Evers tegen De Schiedammer Online. 

Het onderzoeksbureau Ortec Finance heeft in zijn laatste 'maandalert' de maand november 2019 geanalyseerd. "Deze maand zoomen we in op een opmerkelijke gemeente in Nederland: Schiedam, de gemeente met de grootste prijsstijging van 2019. Waardoor wordt deze stijging veroorzaakt? Hoeveel is de gemiddelde woning waard in deze regio en wat zou je hebben verdiend als je in juli 2017 een appartement in Schiedam had gekocht? Deze maand analyseren we de woningmarkt in Schiedam. Het landelijke beeld is dat de huizenprijzen ook in november gemiddeld blijven stijgen", schrijft het bureau. 

"Schiedam wordt door sommigen het Brooklyn van Rotterdam genoemd. Ruim 1/3 van alle woningkopers is een Rotterdammer. Wellicht komt dit omdat de prijzen in Schiedam meevallen voor een Rotterdammer", aldus het bureau. In november 2019 kost een door het bureau als standaard appartement gedefinieerd appartement (bouwjaar 1985, 70m² wonen) in Rotterdam € 210.000,- terwijl ditzelfde appartement in Schiedam ruim 35 duizend euro minder kost. Het lijkt dus een aantrekkelijke optie om van Rotterdam naar Schiedam te verhuizen. Sinds juli 2017 is er een kentering op de woningmarkt van Schiedam geweest. Vanaf die maand stijgen de prijzen van appartementen in Schiedam gestaag meer dan de gemiddelden voor Nederland, maar ook meer dan Rotterdam, zo concludeert Ortec Finance. 

Tot november 2019 zet deze prijsstijging flink door. Een 'standaardappartement' stijgt in deze periode in waarde van € 123.500,- naar € 175.000,-. Een stijging van 41%. In Rotterdam kostte ditzelfde appartement in juli 2017 zo'n € 154.000,- een verschil van 35%. Dit is opvallend meer dan de gemiddelde prijsstijging van appartementen in Nederland die in dezelfde periode 27% bedraagt. De prijsontwikkeling van appartementen in de regio Rotterdam is dus groot. Het is duidelijk zichtbaar dat de prijsstijging van de appartementen in Schiedam vanaf 1 juli 2017 het grootst is. Alle woningtypen in Schiedam kennen een grotere prijsstijging dan het gemiddelde van Nederland. 

Lees hier volledige interactieve rapport.

Bron grafiek Ortec Finance

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woningnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: