De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Het levensboek van de paardenslager

Het levensboek van de paardenslager

SCHIEDAM - Het boek over het leven van de voormalige paardenslager Luc van der Maaten is af. Op vrijdag 20 december reikt wethouder Patricia van Aaken het eerste boek aan Luc van der Maaten uit.

Het boek is geschreven door Paula Poot en gaat over het leven van de bekende paardenslager Luc van der Maaten op de Groenelaan in de Gorzen. Het maakt onderdeel van het project Levensboeken van inloophuizen De Wissel en De Weerklank.

De presentatie is op vrijdag 20 december van 19:00 uur tot 21:00 uur in wijkcentrum Leliestraat 10. De boeken kosten tien euro. Wil je bij deze bijzondere presentatie-avond aanwezig zijn? Dat kan door een exemplaar te reserveren bij diverse winkeliers op de Groenelaan: Hairandtools Schiedam en Ottica Eye Fashion of bij Stichting J&S Projecten.

Hier lees je ons eerdere artikel over paardenslager Luc van der Maaten en de uitgave van het boek: Uitgave boek paardenslager Luc van der Maaten

Foto: in het midden vooraan Luc van der Maaten (foto © Jan Schrijver) (hier lees je het artikel over het levensverhalen-project https://deschiedammeronline.nl/detail-stad/hun-levensverhaal-werd-een-boek )

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

6 commentaar(en) op artikel "Het levensboek van de paardenslager"

Graag zo ik graag ,De presentatie is op vrijdag 20 december en graag een boek , Ik en mijn ouder kwamen vroeger bij zijn vader Willem Brouwerstraat en later Groenelaan , hij woonde zelf in Heenvliet , de paardeworst was super lekker , gr van Geert p.s waarom is er nooit een boek gemaakt van van der Vlies meer dan 100 jaar actief in de groenelaan ik heb er zelf 2 jaar gewerkt

Door: Geert Ketelaar Op:

Hartstike leuk, wij willen graag naar de presentatie komen. Wonen nu al een paar jaar in Belgie ,maar missen de kwaliteit vlees van Luck nog steeds.

Door: Alphons van Dooren Op:

@Geert Ketelaar

@Alphons van Dooren geef je gegevens door via contact@jsprojecten.nl dan nemen wij contact met jullie op.

Met vriendelijke groet,

J&S Projecten

Door: Stichting J&S Projecten Op:

ik kan niet naar de presentatie maar o wat mis ik de paardeworst en gekookt vlees . we kwamen regelmatig van belgie naar schiedam hier voor

Door: marja van rijswijk Op:

Ik zou graag het boek willen kopen ik kan helaas niet naar de presentatie van het boek komen we missen het vlees en de paardenworst nog steeds kunt U mij vertellen waar het boek straks te koop is groet cock bouwer

Door: C o ck bouwer Op:

Voor dat Luc begon als zelfstandig ondernemer werkte hij bij mijn ouders op de

Strevelsweg. Geweldige vakman! En fijne kerel.

Door: Joep van Leeuwen Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker