De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Aanstaande maandag; verkeersregelaars worden ingezet

Hobbels Zwaluwlaan worden aangepakt

Hobbels Zwaluwlaan worden aangepakt

SCHIEDAM - Aanstaande maandag 19 oktober staan de werkzaamheden gepland om de hinderllijke hobbels in de Zwaluwlaan aan te pakken, zodat het verkeer met gematigde snelheid er weer normaal overheen kan rijden.

"Het is ongeveer een dag werk en de hinder voor het verkeer is beperkt. We zetten wel een verkeersregelaar in", zo laat de gemeente ons vandaag weten.

Hieronder lees je ons artikel van 7-8-2020 over deze aan te pakken verkeersdrempels:
Tom Janssen, raadslid voor de VVD, vraagt aandacht voor de hobbels op de Zwaluwlaan in Schiedam Noord. Hij heeft veel klachten hierover ontvangen van automobilisten en motorrijders.

‘De Zwaluwlaan kent op allebei de rijrichtingen hobbels, de één nog erger dan de ander, die overlast veroorzaken. Of erger nog, een motorrijder zou er zomaar onderuit kunnen gaan’ aldus Janssen. De Zwaluwlaan is een weg waar in het verleden vaak te hard werd gereden, daarom liggen er verkeersdrempels. 'Dat is prima en een goede manier om de snelheid eruit te halen. Echter, er liggen ook twee enorme hobbels waar je niet met goed fatsoen overheen kan. Iedereen die in Schiedam Noord woont kent de beruchte hobbel op de Zwaluwlaan wel. Je mag hier 50 maar dat red je eigenlijk nooit. Er liggen twee hobbels waar je u tegen zegt. Dit levert veel hinder op, maar ook mogelijk gevaarlijke situaties. Auto’s remmen hard af waarop achterliggend verkeer goed moet opletten. Ook is de situatie voor motorrijders niet zonder risico’s en wij willen voorkomen dat er schade, of nog erger, een ongeluk gaat plaatsvinden’.

De VVD zegt het vermoeden te hebben dat de hobbels worden veroorzaakt door een tunnelpijp die onder de weg doorloopt. De weg zakt weg, maar de pijp niet. De VVD zal bij het college van Burgemeester en Wethouders pleiten voor een oplossing.

Wethouder Jeroen Ooijevaar heeft in een eerste reactie het volgende laten weten: “Net als de wijken eromheen moet de Zwaluwlaan regelmatig worden opgehoogd om verzakkingen op te lossen. Onder de beruchte bult ligt een duiker die onderheid is. Dat is dus feitelijk het enige stuk van de Zwaluwlaan dat niét verzakt, met een ‘groeiende bult’ als gevolg. Om te voorkomen dat auto’s beschadigd raken, wordt de helling naar de bult regelmatig geleidelijker gemaakt door hem aan te vullen met zand. Dat is ook de reden dat er daar geen asfalt ligt: dat zou dan bij elke aanvulling moeten worden verwijderd. Half oktober wordt het straatwerk weer hersteld.”

VVD-raadslid Tom Janssen reageert hierop: “Het is goed om te zien dat het college zich bewust is van de problematiek en dat er binnenkort herstelwerkzaamheden aan de weg zullen worden verricht. Wij zullen de situatie op de Zwaluwlaan de komende tijd goed in de gaten blijven houden.” 

Foto: fragment uit een filmpje van de VVD over de hobbels op de Zwaluwlaan

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker