De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Hoekse Lijn' over enkele weken open

'Hoekse Lijn' over enkele weken open

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Afgelopen zaterdag heeft de gemeente Rotterdam de eindverantwoordelijkheid voor het beheer en de exploitatie van de Hoekse Lijn overgedragen aan vervoerder RET. Op basis hiervan heeft de MRDH de indienststellingsvergunning aan de RET verleend.

De RET start nu met het zogenaamde proefbedrijf, waarin het samen met de gemeente de laatste testen uitvoert en verbeteringen doorvoert voordat reizigers de nieuwe metrolijn kunnen gebruiken.
 
Verloopt het proefbedrijf succesvol, dan is daarmee ook de laatste beperking uit de vergunning opgeheven en kan de exploitatie van de Hoekse Lijn op maandag 30 september starten. Op dat moment kunnen reizigers de nieuwe metrolijn gebruiken. Daarna volgt een periode van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn rijdt en er daarnaast nog vervangend busvervoer voor reizigers beschikbaar is. In deze opstartfase kunnen zowel reizigers als de RET wennen aan de nieuwe metroverbinding en kunnen eventuele kinderziekten worden opgelost.
 
Naar verwachting volgt ongeveer een maand na de opstartfase volledige exploitatie. Op dat moment gaan ook de spitsritten naar Vlaardingen-West op metrolijn A rijden. Het vervangend busvervoer wordt dan beëindigd. Meer informatie over de dienstregeling die bij volledige exploitatie geldt, is te vinden op de website van de RET.

Foto: werken aan de Hoekse Lijn (foto: Rick Keus)


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer Online een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het OV-nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker