De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Geen aannemer die het wil doen voor het uitgetrokken bedrag

Hoogstraat krijgt nog geen herinrichting

Hoogstraat krijgt nog geen herinrichting

SCHIEDAM - Midden 2020 zou gestart worden met de herinrichting van de Hoogstraat in Schiedam. Er is echter een kink in de kabel gekomen: de offertes van de aannemers komen hoger uit dan het door de gemeenteraad voor de herinrichting uitgetrokken bedrag.

"Ondernemers, bewoners en de gemeente Schiedam willen aan de slag met het aantrekkelijker maken van de Hoogstraat, de aanliggende stegen en de Koemarkt. In november 2019 startte de openbare aanbesteding voor de herinrichting. Nu blijkt dat alle inschrijvers ruim boven het door de gemeenteraad vastgestelde budget zitten. Dit betekent dat de gemeente Schiedam niet tot gunning kan overgaan. De herinrichting start daardoor later", zo luidt de toelichting door de gemeente op het uitstellen van de werkzaamheden aan de Hoogstraat.
 
“Het plan was om medio 2020 te starten met de werkzaamheden. We hebben alles in het werk gesteld om dat te halen, ” zegt wethouder Marcel Bregman. “We zien de herinrichting van de Hoogstraat als een belangrijk project voor de binnenstad. We hebben samen met bewoners en ondernemers een geweldig herinrichtingsplan gemaakt. De te hoge inschrijving is een kink in de kabel en we moeten ons beraden over het vervolg.’’ 

Wethouder Bregman: “We gaan hoe dan ook aan de slag. De komende tijd onderzoeken we de mogelijkheden. Wat mij betreft met behoud van de ambities die we samen met de stad hebben bepaald. Het moet een plek worden waar alle Schiedammers graag wonen, werken, winkelen en beleven.’’  De gemeente verwacht nog voor de zomer de eerste resultaten van het onderzoek te presenteren. 

Hier lees je ons eerdere artikel: Herinrichting 'Hoogstraat Plus'

Foto: de Hoogstraat gezien vanuit de bovenste verdieping van het Monopole-gebouw (archieffoto door Louise Melchers)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van werkzaamheden in Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker