De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hotel van 65 meter hoog naast Euroscoop

Hotel van 65 meter hoog naast Euroscoop

SCHIEDAM - De eerste stap naar de ontwikkeling van een hotel op Schieveste is gezet. Namens de gemeente Schiedam tekende burgemeester Cor Lamers woensdag 4 september de overeenkomst met ontwikkelaar Dutch City Development (DCD) van De Veste B.V. Het gaat om een energiezuinig hotel met een moderne, stijlvolle uitstraling met een hoogte van 65 meter. 

Het hotel zal verrijzen op het braakliggend terrein aan de Noorderweg, tussen het 'Euroscoop Cinema en Leisure Centrum' en de Schie. “Het hotel past binnen de ambitieuze stedenbouwkundige visie die we hebben voor Schieveste. Deze locatie is bij uitstek geschikt voor moderne stadsappartementen met bijbehorende voorzieningen. Daarbij kan het hotel ook als een landmark voor Schiedam gaan dienen”, aldus Fahid Minhas, verantwoordelijk wethouder voor Schieveste. Hotel De Veste komt op een uitstekend bereikbare locatie nabij een knooppunt van openbaar vervoer en dichtbij de historische binnenstad en bedrijventerreinen.Ook het centrum van Rotterdam is binnen enkele minuten te bereiken.

Het hotel dat De Veste B.V. gaat bouwen is een aanvulling op het bioscoopcomplex. Het hotel krijgt circa 300 kamers met hotelvoorzieningen zoals restaurant, bar, vergader- en conferentiemogelijkheden. Voor het koelen en verwarmen van het ‘all electric’-gebouw wordt een WKO-installatie (Warmte Koude Opslag) voorzien.

Wat is De Veste B.V. ?
De Veste B.V. betreft een project-bv van Dutch City Development (DCD), een landelijk werkende gebieds- en opstalontwikkelaar die samen met zijn ‘stakeholders’ toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig vastgoed ontwikkelt. DCD is als ontwikkelaar onder andere betrokken bij Holland Park in Diemen, een gebiedsontwikkeling van circa 2.400 appartementen met bijbehorende voorzieningen en bij een grootschalige hotelontwikkeling nabij Schiphol. 

De komende periode zal door De Veste B.V. worden gebruikt om met geïnteresseerde partijen gesprekken te voeren en om het ontwerp uit te werken.

Foto: namens de gemeente Schiedam waren burgemeester Cor Lamers en wethouder Fahid Minhas aanwezig bij de ondertekening van de overeenkomst voor de bouw van een hotel op Schieveste. Namens De Veste B.V. tekenden Marcel van Rensch en Robert Verheijden (foto door Jan van der Ploeg)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker