De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In 1e jaar 600k bezoekers

In 1e jaar 600k bezoekers

SCHIEDAM - Vanochtend werd de Euroscoop aan de pers gepresenteerd. Een van de elf zalen is uitgerust met de allernieuwste geluidstechniek Dolby Atmos. Daarin werd de pers toegesproken door de Belgische directeur eigenaar Luc van de Casseye, door marketing manager van Euroscoop Schiedam Patricia van Lieshout en door wethouder Alexander van Steenderen. In het eerste jaar mikt de nieuwe vestiging van het bedrijf, die donderdag de kassa's opent, op zeshonderdduizend bezoekers.

"Het was precies 512 dagen geleden dat de eerste paal werd geslagen", zo meldde Patricia van Lieshout met begrijpelijke trots. Van Steenderen prees ook de voortvarende aanpak van het bouwproject door de verschillende partijen en de samenwerking die al op gang is gekomen tussen de bioscoop en de rest van de stad. "Er gaan horden mensen ook van buiten de stad op Euroscoop af komen. Het kan niet anders dan dat ook de Schiedamse binnenstad en middenstand daar extra aanloop door gaat krijgen. Ik zie uit naar een voortgaande gezonde kruisbestuiving met de binnenstad van Schiedam. Ook belangrijk is de werkgelegenheid die Euroscoop schept. Het is bovendien meer dan als bioscoop te gebruiken; denk aan de faciliteiten die Euroscoop biedt voor onderwijs, voor evenementen en congressen. Dat is een waardevolle aanvulling voor de stad."

De grootste zaal heeft 411 zitplaatsen. Voor de voorste rij is plaats voor ongeveer twaalf mensen in rolstoel. Dat geldt voor elke zaal. De zaal op de foto is een middelgrote zaal, met ruim 200 stoelen. Alle stoelen zijn vip-zetels (dus daarvoor hoef je geen meerprijs te betalen) met flinke beenruimte. De 11 zalen hebben in totaal 2600 zitplaatsen. Euroscoop wil de voordeligste in de regio zijn. Het normale tarief is 9,50 euro voor een kaartje. Er zijn toeslagen voor 3d (1,50) en Dolby Atmos (1,00). Er zijn reductietarieven zoals CJP (7,50), 60+ (7,50), studenten (7,50), jeugdigen tot 18 jaar (7,50), kinderen tot 12 jaar (5,00). Er komen daarnaast allerlei acties. Denk aan een 'Unlimited Pass' (vanaf december) en speciale middagen voor senioren. Een tienrittenkaart (70 euro) is al verkrijgbaar. Er komen film-marathons. Ook wordt eraan gedacht om bepaalde dagen opera's die elders in de wereld plaatsvinden live in een zaal uit te zenden.

Men richt zich met name op een publiek op een reisafstand van 25 minuten, hetzij met openbaar vervoer (3 minuten vanaf station Schiedam Centrum ligt de bioscoop) of eigen vervoer. Wat dat laatste betreft: er is ruime parkeergelegenheid. Voor bezoekers van de bioscoop de eerste drie uur voor 1 euro, daarna gelden de normale tarieven; tot 1 januari zijn de eerste drie uur voor de bezoekers overigens gratis. Voor degenen die de stad in willen en hun auto willen parkeren, geldt meteen het normale tarief. Met de NS zijn voordeliger tarieven afgesproken voor degenen die hun auto in de Euroscoop parkeren en met de trein reizen. 

Op de eerste foto onder staan van links naar rechts marketingmanager Patricia van Lieshout, extern vastgoedproject lobbyist Roel Holland en bedrijfsleider Euroscoop Schiedam Sabina Vella


We stellen het zeer op prijs als je
onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft.  Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over uitgaan in Schiedam goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 


1 commentaar(en) op artikel "In 1e jaar 600k bezoekers"

Hoi Jan, waar is de bioscoop precies ? Ik kom snel weer eens naar Schiedam want ik wil de bioscoop wel eens van binnen zien. Hier in Amsterdam hebben we verschillende bioscopen met veel zalen ineen. Ik hoor graag van je waar het is vrgr F.Louis

Door: Freek Louis Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker