De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Leeskring Nederlandse Klassiekers

In de Bovenkooi van Maarten Biesheuvel

In de Bovenkooi van Maarten Biesheuvel

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdag 18 mei om 10.30 uur geeft Neerlandicus Hans Overheul in de Korenbeurs een lezing over 'In de Bovenkooi', de debuutroman van de 80 jaar geleden in Schiedam geboren Maarten Biesheuvel. 

Donderdag 23 mei 2019 is het 80 jaar geleden dat Maarten Biesheuvel aan de Vlaardingerdijk werd geboren. Tot zijn twintigste woonde hij in Schiedam. Na zijn diensttijd gaat Maarten studeren in Leiden en verhuist hij naar die stad. Daar woont hij nog altijd. Sinds 1972 heeft Biesheuvel een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Hij wordt gezien als een van de beste verhalenvertellers van het Nederlands taalgebied. In 2007 ontvangt hij de P.C. Hooftprijs.

De eerste helft vertelt Overheul over het boek en de schrijver. Na de pauze is er gelegenheid tot een gesprek en het stellen van vragen. Het is plezierig als je het boek van te voren hebt gelezen, maar niet noodzakelijk. Het kan natuurlijk ook dat Overheuls verhaal je inspireert het boek te gaan lezen.
    
Welke boeken hierna aan de orde komen in de Leeskring Nederlandse Klassiekers, wordt in de loop der tijd bepaald. Mogelijk komt de keuze tot stand in samenspraak met de bezoekers, maar er kan ook een actuele aanleiding zijn (bijvoorbeeld; een toneelbewerking of verfilming). Ook kan het gekozen boek aansluiten bij andere activiteiten van de bibliotheek en het Literair Gezelschap Schiedam. Bij voldoende belangstelling wordt de lezingencyclus in het najaar voortgezet en wordt bekeken of er ook oorspronkelijk Engelse, Franse, Duitse (wellicht Russische) klassiekers aan de orde kunnen komen.  

Toegang: gratis | Plaats: Beurszaal (1e etage) in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam | Tijd: 20 april, van 10:30 tot 12:30 uur.   

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook op de hoogte van het literaire nieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker