De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Je kunt mijnenjager Schiedam bezoeken

Je kunt mijnenjager Schiedam bezoeken

SCHIEDAM - Het marineschip Zr. Ms. Schiedam komt weer naar Schiedam. Op zaterdag 8 februari ligt het schip aan het Hoofdplein aan de Maasboulevard, tegenover het Schreihuisje. Tussen 13.00 en 17.00 uur is iedereen die dag van harte welkom om aan boord te komen. Bezoekers krijgen dan van de bemanning uitleg over de mijnenjager. 

Zr. Ms. Schiedam is een van de mijnenjagers van de Koninklijke Marine. Deze schepen maken deel uit van de Alkmaarklasse. Het schip is in de stad om de scheepsbel terug te ontvangen. Die was sinds november 2017 traditiegetrouw in bewaring bij de gemeente omdat het schip in onderhoud was. Burgemeester Cor Lamers brengt de bel in de ochtend bij een besloten bijeenkomst terug.

Mijnenjager
De hoofdtaak van de mijnenjagers is het vrij houden van de zee, de kustwateren en de havenmondingen van explosieven. Daarnaast beschermen ze maritieme eenheden in een mijngevaarlijk gebied door mijnenbestrijdingsoperaties uit te voeren.

Op de boeg staat de NAVO-aanduiding van de mijnenjager: M860.

Geschiedenis Zr. Ms. Schiedam

•    Kiel gelegd: 6 mei 1984
•    Te water gelaten: 26 april 1986
•    In dienst gesteld: 9 juli 1986.

In voorgaande jaren voer Zr. Ms. Schiedam onder meer voor Beneficial Cooperation. In dit samenwerkingsverband met België ruimen Nederlandse mijnenjagers explosieven in zee en kustwateren. Het schip vaart ook vandaag de dag nog altijd actief rond bij diverse missies. 
Alle informatie over het schip is te vinden via: https://www.defensie.nl/organisatie/marine/eenheden/schepen/zr-ms-schiedam

Zie hier ons artikel over een vorig bezoek.

Foto boven en tweede foto onder: uit ons archief van het vorige bezoek (foto door Louise Melchers)
Eerste foto onder: door Torsten Bätge - zelf gefotografeerd, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2174557

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker