De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Jeu de boule op geheime binnenplaats

Jeu de boule op geheime binnenplaats

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Geboren Schiedammer Leo Fontijne is distillateur. Hij is eigenaar van de Vlaardingse distilleerderij H. van Toor Jz. Dit bedrijf is vooral bekend van zijn schelvispekel, maar ook gin hoort sinds enige tijd tot het assortiment. Het bedijf gaat zijn gin nu promoten door een eigen jeu-de-boules-baan en het spelen van dit Franse spel te combineren met het drinken van een Hollandse gin.

Op 25 juli 2020 opent Ria Bronsema-Kampers, Nederlands kampioen jeu de boules, samen met burgemeester van Vlaardingen Bas Eenhoorn de jeu-de-boules-baan op de binnenplaats van distilleerderij H. van Toor Jz. aan de Maassluissedijk 32 te Vlaardingen.

Het bedrijf biedt een nieuwe bezoekmogelijkheid via het zogenoemde 'JeudeGin arrangement'. Naast de bestaande rondleidingen door de distilleerderij biedt Van Toor hiermee een nieuwe mogelijkheid om met dit ambachtelijke bedrijf uit 1883 kennis te maken. Het nieuwe arrangement bestaat uit drie onderdelen: bij binnenkomst een proeverij, daarna een rondleiding door de distilleerderij en de lageringskelder en tot slot een potje jeu de boules. Dit laatste onderdeel is onder het genot van de Torine gin van deze distilleerderij, aangevuld met citroengras en een passende tonic. De kosten van het arrangement bedragen € 20,00 per persoon.

Hier lees je twee eerdere artikelen over Leo Fontijne en zijn schelvispekel en gin:
Twintig jaar eigenaar Schelvispekel ()
Stoker Fontijne thuis in Melcherszaal ()

Foto: op de foto geeft Constantijn Stevens van de distilleerderij een sneak-preview op de 'geheime' binnenplaats van het uit 1883 daterende bedrijf (foto door Rob van der Stel)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker