De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Kampioen TOGB tikt Excelsior'20 scheel

Kampioen TOGB tikt Excelsior'20 scheel

VOETBAL - De voetballers van Excelsior'20 hebben TOGB niet van hun kampioenschap in de tweede klasse af weten te houden. De Schiedammers werden eigenlijk als slachtvee gebruikt, zoals een spelersvader dat plastisch uitdrukte, en mochten blij zijn dat na precies negentig minuten de teller op 5-1 bleef steken. ,,De beste ploeg uit de afdeling is kampioen geworden,'' sprak Excelsior'20-coach Gökhan Cayir bewonderend, ,,echt helemaal niks op af te dingen.''

door Ton de Leede

De entourage op sportpark Het Hoge Land was werkelijk fantastisch. De clubkleuren geelzwart domineerden, er was vuurwerk, een live DJ die alle mededelingen duidelijk omriep, ballenjongens op plastic stoeltjes rond het veld en geweldig eten en drinken en ruim duizend toeschouwers die het veld omzoomden. Voor wie gedacht had dat Excelsior'20, dat toch nog een paar punten zal moeten verzamelen, eventjes voor een verrassing zou zorgen, kon na een flitsend begin van de thuisclub meteen inrukken.

TOGB, fanatiek aangespoord door trainer Ronald Ermes, nam reeds na 8 minuten de leiding. Merick Heintjes passeerde de sterke Excelsior'20-goalie Aykut Nargün en bracht meteen rust en vertrouwen bij de gastheren. 10 minuten later kon het matige Excelsior'20 alle goede bedoelingen op zijn buik schrijven. Martin la Cruz, die volgend seizoen voor Neptunus Schiebroek uitkomt en mogelijk in de 1e klasse zaterdag, scoorde in tweede instantie de 2-0.

Een kleine kans voor Rens van Troost leverde niet de aansluiting op en dat was voor de aanstaande kampioen het sein om het tempo verder op te schroeven. Spits Ian Bakker, al het hele seizoen goed voor doelpunten en assists, bleef scherp tot het eind. De 18-jarige aanvaller zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Excelsior'20 met een meer dan terechte 5-1 naar Schiedam afboog. Rens van Troost had voor de eretreffer gezorgd, maar gezien het spel van de laagvlieger niet eens verdiend.

,,Het kwaliteitsverschil was erg groot,'' beaamde Gökhan Cayir, ,,en het zou met niet verbazen als het ook goed meekomt in de 1e klasse. Wij moeten nog punten pakken, dat staat vast. 2e Paasdag krijgen we VVIJ op bezoek, laten we ons daar maar op voorbereiden.''
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: