De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Tegen de nummer drie RCD

Kethel Spaland wint met mooie goals

Kethel Spaland wint met mooie goals

VOETBAL - Nadat de tactiek van trainer Ruud Spierings tegen het als nummer 3 genoteerde RCD in de eerste helft nog geen resultaat opleverde, pakte dat in de tweede 45 minuten op sportpark Willem-Alexander wel goed uit en liep de thuisploeg naar een marge van drie doelpunten uit, om uiteindelijk met een fraaie 3-1 zege de drie punten in eigen huis te houden. 

De jeugdige spelers waren weer goed vertegenwoordigd bij Kethel Spaland, zoals de pas 15 jarige doelman Cas Buckens (foto onder, maak de afbeelding groter door erop te klikken) en de goed op schot blijvende 18-jarige spits Remco Wuister.  De ruststand kwam doelpuntloos, waarbij de gasten goed veldspel hadden getoond. "De eerste helft ging het niet echt zoals we wilden, voerden we de tactiek niet goed genoeg uit. Het was de bedoeling ons in te laten zakken en er door snel uit te komen voor gevaar te zorgen", zo keek Remco Wuister na afloop terug. "De trainer heeft daar in de rust het nodige van gezegd, ons onder meer gezegd dat de communicatie beter moest. Ik denk dat we dat goed hebben opgepakt, want de tweede helft leverde de tactiek wel resultaat op." De score werd na een minuut of tien na de rust geopend, toen de scheidsrechter niet anders kon doen dan de bal op de stip leggen na het neerleggen van spits Remco Wuister. Tim den Haan maakte geen fout vanaf 11 meter: 1-0.

In de 60ste minuut was er weer een messcherpe uitval: steekbal door aanvoerder Glenn van Troost, 1e jaars A-junior Janick van der Meer ging diep en trok de bal voor waarna Remco Wuister dicht bij het doel net het geluk niet aan zijn zijde vond bij de afronding. Enkele minuten later was het wel raak. Opnieuw de ruimte goed benuttend stuurde Wuister de bal vanaf de rechterkant punt strafschopgebied de bal laag diagonaal naar de rechterhoek van de bezoekende doelman, die slechts kon vissen: 2-0.

Het mooiste doelpunt kwam op naam van Glenn van Troost. Hij krulde een vrije trap van enkele meters buiten het 16 metergebied in de voor de doelman linker bovenhoek: 3-0. Op de foto boven zie je de aanloop van Glenn van Troost, zie op onze facebookpagina in verschillende beelden hoe de bal verder zijn weg aflegt naar de bovenhoek. 

Doelman Cas Buckens was het niet gegund om een 'clean sheet' te houden. Met nog ongeveer 10 minuten te spelen werd een hoge voorzet van RCD door verdediger Giovanni van Troost van dichtbij met een boogje over Buckens in het eigen doel gekopt. De overwinning kwam niet meer in gevaar, zeker ook doordat de gasten de laatste zeven minuten met een man minder (na 2 x geel) moesten afmaken. 

Foto's door Louise Melchers

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker