De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Kick-off woontorens

Kick-off woontorens

SCHIEDAM - Op wat nu nog braakliggend terrein is, werden vanmorgen tussen 10 en 12 uur handtekeningen gezet waarmee de realisatie op gang moet komen van de plannen voor de bebouwing van het veld tussen de Vlaardingerdijk en de eengezinswoningen van de Distilleerdersbuurt (vroeger de Slachthuisbuurt). Het project met twee woontorens en op de begane grond commerciële ruimten (o.m. horeca) heeft de naam 'Let's go west'. 

De twee woontorens worden zo veel mogelijk naar de Vlaardingerdijk toe geplaatst. Aan de achterzijde worden de onderste woonlagen met natuurlijk groen beplant, met advies van de Schiedamse 'groenkenner' Huib Sneep. Met de parkeerproblemen die er in de wijk reeds worden ervaren, wordt zo goed mogelijk rekening gehouden, onder meer door het parkeren van de auto's van de bewoners onder de woontorens, waarbij het aantal parkeerplaatsen in de toekomst ten dele uitbreidbaar is. De ontwikkelaars hebben de bewoners van de ongeveer tien jaar oude eengezinswoningen en van de al oudere flat in het voortraject geraadpleegd. Met name het meer naar de Vlaardingerdijk toeplaatsen en het vergroenen van de noordzijde van de woontorens zijn het resultaat van overleg met de bewoners. Om ook de woonwensen van potentiële bewoners van de woontorens in kaart te brengen, starten de ontwikkelaars met een woononderzoek, waarvoor je je kunt inschrijven op de website www.letsgowest.nu

Een voordeel van wonen op dit punt is de bereikbaarheid, zowel met eigen vervoer (A4-op/afrit) als openbaar vervoer (metrostation). Voor de Waterbus is het niet goed mogelijk om daar een halte aan te leggen (het zou te lang duren om nabij deze locatie te komen), maar wel wordt gedacht over het in het leven roepen van een verbinding met een watertaxi, die een groter formaat heeft dan de huidige watertaxi's. Daarbij wordt gedacht aan een abonnementensysteem. 

De ontwikkelaars en de wethouders onthulden het informatiebord. Daarop nog geen concrete bouwplannen, omdat deze nog iets kunnen veranderen. Er staan dus nog geen afbeeldingen van de te bouwen flats op (zie voor een artist impression ons artikel van gisteren).

Foto's Louise Melchers1 commentaar(en) op artikel "Kick-off woontorens"

Hoe zit het met het braakliggend terrein aan de Westmolenstraat straat ligtal vanaf 2002 braak er waren veel plannen maar zijn allemaal niet door gegaan ja er zit verontreinigde grond er is al tig maal onderzoek gedaan veel afgegraven maar nog steeds braak.

Door: Laurens van den Hamer Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker