De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Kop van de Singel' is een stap verder

'Kop van de Singel' is een stap verder

SCHIEDAM - Met de ondertekening van een overeenkomst tot grondreservering zet de gemeente Schiedam de volgende stap voor ontwikkeling op de Kop van de Singel. Woensdag 3 juni 2020 zetten wethouder Fahid Minhas (Bouwen en Wonen) en directeur Eltjo Bouwman (links op de foto onder) van Blauwhoed hun handtekening onder het document. Deze grondreserveringsovereenkomst geeft de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen een jaar de gelegenheid een haalbaar ontwikkelplan uit te werken. 

Het college van B&W van Schiedam heeft voor deze prominente locatie tegenover het Stationsplein een iconisch gebouw voor ogen. "Hoogwaardige bouw van woningen en voorzieningen versterkt de wijk en geeft een kwaliteitsimpuls aan de routes naar het centrum. De ontwikkelcombinatie met Blauwhoed heeft met haar visie op de Kop van de Singel in februari jl. de gemeentelijke uitvraag aan de markt gewonnen", aldus de gemeente.

“Samen met de ontwikkelcombinatie gaat de gemeente het station en omgeving smaakmakend maken. Deze locatie is het visitekaartje van de stad en een kwalitatieve invulling ervan straalt uit naar alle kanten. De ruime keuze aan type woningen die hier worden ontwikkeld en de kwaliteit ervan, betekenen ook een belangrijke bijdrage aan de Schiedamse woningvoorraad”, stelt wethouder Fahid Minhas van Bouwen en Wonen. 

Het plan behelst de bouw van een complex met een grote verscheidenheid aan woningtypen: van studio tot werkwoningen, van (gezins)appartement tot penthouse. Het gaat om circa 75 woningen/voorzieningen. Het streven van de ontwikkelcombinatie is begin 2021 een meer definitief ontwikkelplan te kunnen presenteren. De gemeente heeft op haar beurt vervolgens twee maanden de tijd om te beoordelen of dit plan haalbaar is. 

Met de uitvraag voor ontwikkeling op de Kop van de Singel, heeft de gemeente Schiedam voor een andere manier van werken gekozen. "Op het jaarlijkse ontmoetingspunt voor de vastgoedbranche, de Provada 2019, zijn marktpartijen uitgenodigd. De uitvraag was of zij hun visie op deze gezichtsbepalende locatie en hun creativiteit de ruimte wilden geven. De markt reageerde hier positief op. Zes ontwikkelaars hebben de uitdaging aangenomen. Daaruit zijn drie partijen geselecteerd om een presentatie te geven. Uiteindelijk kwam de inzending van de ontwikkelcombinatie met Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen als winnaar uit de bus", zo licht de gemeente toe.

Hier lees je een eerder artikel: Meningen verdeeld over S'MAAK, vijftig meter hoog gebouw

Hier zie je nog een foto van het gebouw.

Foto onder door Jan van der Ploeg
Artist's impression door Erik Stuit


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het woonnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

2 commentaar(en) op artikel "'Kop van de Singel' is een stap verder"

Het sleetse woord 'iconisch' zegt genoeg over dit project. Een stel burgermannetjes die hun stempel per se willen drukken. Ondertussen zit Schiedam ermee.

Door: Danny Op:

Iconisch lelijk is het. Als je het station uitloopt of voorbij rijdt is de ‘skyline’ met de kenmerkende molens al grotendeels aan het oog onttrokken door het stadhuis en nu zou daar deze opgehoogde tuinschuur met ramen en beeldschermen nog voor komen, zodat bezoekers helemaal niets meer kunnen zien. Hebben ze dan echt niets geleerd van de lange periode van afbraak en wanstaltige nieuwbouw van de jaren ‘60 t/m ‘90?

Door: Henk Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker