De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

KunstWerkt open voor Fotofestival

KunstWerkt open voor Fotofestival

SCHIEDAM - KunstWerkt opent haar deuren voor het Fotofestival Schiedam en toont het werk van drie fotografen. Deze editie staat de fotograaf als renaissance-mens centraal: fotografen als ontdekkers en hervormers van ons wereldbeeld. 

"Met het thema 'Re: Search' presenteert het een staalkaart aan beeldmakers die in al hun verwondering en obsessieve experimenteerdrift verschillende werelden bevragen. Re: refereert aan hoe de fotograaf de dialoog aangaat tussen het geportretteerde en zijn of haar zienswijze. In groter verband aan de dynamiek tussen fotografie, (digitale) beeldcultuur en de samenleving. Search geeft de urgentie aan om fotografie te zien als onderzoeksmiddel, methodiek of experiment, maar vooral als zoektocht om tot wezenlijke ontdekkingen te komen", zo luidt de aankondiging door de Stichting. 

Lilia Luganskaya Investigation of Love
Er wordt gezocht naar de raakvlakken tussen thema’s zoals grenzen, bureaucratie, romantiek en waarheid. Luganskaya liet zich inspireren door haar aanvraag voor een Nederlandse verblijfsvergunning. Een verzameling van 514 persoonlijke objecten wordt behandeld als bewijslast en worden klinisch, neutraal en als een catalogus gefotografeerd.

George Selley A Study of Assassination
De manual 'A Study of Assassination' werd in 1954 gemaakt om CIA getrainde huurlingen op te leiden. Het doel: de democratisch verkozen leider van Guatamala kolonel Jacobo Arbenz Guzman afzetten. Tegelijkertijd werd, door massale pr- en reclame campagnes, het imago van de banaan in onze populaire cultuur, als een gezond, plezierig en onschuldig stuk fruit beïnvloed.

Lana Mesic Towers
De beelden in deze serie zijn een verzameling van illusies en een protest tegen de huidige samenleving waarin er vrijwel geen ruimte meer is voor de ‘loser’ of de antiheld. Het onvermogen van de moderne mens om te mogen en kunnen falen staat centraal. De door Mesics gebouwde torens zullen na verloop van tijd ineenstorten en alleen fotografisch bewijs achterlaten.

Stichting KunstWerkt is van vrijdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur open in Ruimte in Beweging, Boterstraat 81, Schiedam (opening kan ook op afspraak).
Van 19 t/m 28 oktober óók woensdag en donderdag geopend èn van 11:00 tot 17:00 uur.

Het Fotofestival Schiedam wordt gehouden van 18 tot en met 28 oktober 2018. Expositieruimtes zijn onder meer Molen De Kameel, Atelier Jacques Tange, Monopole en de Grote Kerk.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker